20. 09. 2007. | #1 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
RSS agregator forum
Kao sto su neki primetili, testirao sam malo import RSS sa blogova.
Ideja je da u odredjeni forum, koji sam iz nekog razloga nazvao RSS, ubacujemo automatski feedove sa nekih blogova. Postovi na blogovima se pojavljuju kao nove teme na forumu a autor je autor bloga (pod uslovom da ima profil na DPT). Te teme se ponašaju kao i sve druge teme na forumu. Šta mislite o tome? Pa ću kasnije da pojasnim svoje razloge.
20. 09. 2007. | #2 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
|
Da budem iskren, nije mi se svidelo, za tren sam pomislio da je neko poceo sa spamuje forum
Problem je sto je vecina postova na blogovima pomalo "zatvorena" u smislu interakcije sa citaocima, vise je to neka vrsta vesti nego tema za diskusiju. Mozda se to samo meni tako cini...
20. 09. 2007. | #5 |
old school
Professional
Datum učlanjenja: 07.02.2006
Hvala: 32
44 "Hvala" u 20 poruka
|
|
20. 09. 2007. | #6 |
Milan Cvejic
Wrote a book
|
Me don't like... a bash sam se cudio kako je Goran uspeo da postavi toliko tema za jedan minut...
Silly me...
20. 09. 2007. | #7 |
troll mode
Wrote a book
|
moze ali da se izaberu postovi samo za odredjenu kategoriju jer retko ko pise toliko strogo, uvek ima i onih joj sto sam se sinoc napio postova...
|
20. 09. 2007. | #8 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Nemate vi bre pojma
Prvo, pojavilo se 10-15 tema jer je prvi put pokupio feed, kada bude kupio sledecu put, pokupice samo novo. Drugo, ne prate svi agregatore, trece, i ovo postaje neki agregator sa temama koje nas interesuju (nece tu biti 200 blogova nego tek nekoliko). Zatim, ionako se prica o cemu god se prica, sta se to prica na blogovima sto se ne prica na forumu i obrnuto? Kao dupliramo sadrzaje?
20. 09. 2007. | #9 |
Igor Marinović
Expert
|
Po meni ovo nije losa ideja, jedino nisam siguran za kategoriju RSS. Mozda bi bilo bolje da ti blogeri taguju svoj sadrzaj, pa da se u zavisnosti od taga smesta u pravu kategoriju, a ne sve u RSS. Takodje, pojedini sadrzaji nisu za forum, nego samo za blog, pa bi i to moglo tagovima da se resi, da se prenese samo ono sto autor bloga misli da treba da se pojavi na forumu.
Dobro je da postoji link na dnu za originalni sadrzaj, jedino bi trebalo pisati nesto drugo, a ne More ... (koje more, jadransko?)
20. 09. 2007. | #10 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
@blues: Mozda bi stvarno mogao da se dogovoris sa autorima blogova (posto kazes da ce ih biti par) da dodaju neki dpt tag na postove za koje misle da treba da se prenesu i ovde, i onda da se po tome filtrira.
Takodje, ti ovim njima dupliras content, i teoretski (posto je DTP popularan) mozes da im pokvaris rezultate na gugletu... tako da bi bilo pristojno raditi to u dogovoru sa njima... Meni licno ova ideja i nije nesto zanimljiva posto ionako citam dosta RSS feedova, pa sam ovo sve vec video, a sa druge strane kad sam gledao "Nove poruke" pojavila ih se gomila, bio sam u fazonu "koji je ovom Goranu"
Leadership is the art of getting people to want to do what you know must be done. Poslednja izmena od ivanhoe : 20. 09. 2007. u 08:58. |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
RSS agregator plugin za Wordpress | Veljko | Web aplikacije, web servisi i software | 21 | 09. 01. 2007. 13:48 |
Agregator studentskih blogova | artichoka | Marketing i SEO | 10 | 12. 11. 2006. 13:57 |
MappedUp.com - News agregator | jasmanac | Linkovi | 0 | 26. 08. 2006. 12:53 |