09. 01. 2007. | #1 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 12.10.2005
Hvala: 1
0 "Hvala" u 0 poruka
|
PHP i FLV player
Imam jedan problem, mozda sam i previse umoran pa ne vidim gde gresim. Znaci, flv fajlovi se nalaze u zasticenom direktorijumu (zastita preko .htaccess). Fajlovima imaju pristup samo registrovani korisnici (podatci su u mysql bazi).
Prikaz fajlova se vrsi preko sledeceg koda: HTML kôd:
<p id="player1" align="center"><a href="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer">Get the Flash Player</a> to see this player.</p> <script type="text/javascript"> var FO = { movie:"flvplayer.swf",width:"320",height:"240",majorversion:"7",build:"0",bgcolor:"#FFFFFF", flashvars:"file=dat4.php&showdigits=true&showicons=false&autostart=false&showfsbutton=false&repeat=true" }; UFO.create( FO, "player1"); </script> Ima li neko iskustva sa ovim ili imate neki drugi predlog ili da li znate gde bi bila greska?
10. 01. 2007. | #2 |
Dejan Katašić
Wrote a book
Datum učlanjenja: 10.06.2005
Hvala: 129
86 "Hvala" u 43 poruka
|
Ako dobro razumem kako ti radi taj flv player ... u promenljivoj file treba da se nalazi putanja do filma koji bi se puštao ... a u ovom slučaju film je praktično dat4.php, znači treba da obezbedi output koji se očekuje od .flv fajla ... proveri koje headere šalješ (Content-type i tako to).
|
10. 01. 2007. | #3 |
član
Certified
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Da tako, ali kreiram dobar output kako mi se cine, jer pokretanje fajla zasebno pokrece download tog fajla.
10. 01. 2007. | #4 |
Milan Cvejic
Wrote a book
|
verujem da ne treba da pokrene download, daj da vidimo headere...
10. 01. 2007. | #5 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
probaj sa Content-disposition:inline headerom, to bi trebalo da spreci da se nudi download kao opcija.
Takodje nisam siguran oko security-ja, mozda flv mora da ima extenziju flv ? Probaj da preimenujes skriptu iz .php u .flv (preko .htaccess podesis da se tretira kao php i dalje) pa vidi da li pomaze...
10. 01. 2007. | #6 |
član
Certified
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Content-disposition: inline je pomogao kao i .flv ekstenzija. Ovo sam totalno zaboravio, mada sam nesto razmisljao o tome
Ivanhoe mnogo hvala.
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Javascript flash player | akubra | Flash | 10 | 09. 06. 2010. 12:53 |
Host za videofajlove + player | pcigre | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 14 | 07. 06. 2008. 13:02 |
MOD Player - 8BitBoy | MrSteel | Flash | 0 | 18. 07. 2007. 19:31 |
page embeded player | ivanhoe | Flash | 6 | 12. 07. 2007. 13:49 |
Predlog za DVD/Divx player sa USB-om? | MorenoArdohain | Opušteno | 3 | 25. 11. 2006. 01:16 |