|
(X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS Client scripting tehnologije, Dynamic HTML, Cascading Stylesheets, XML i standardi |
|
Alati teme | Način prikaza |
17. 09. 2007. | #1 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 17.09.2007
Hvala: 38
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Problem sa centralnom kolonom i rezolucijom kada se koristi position:absolute
Pozdrav,
Uradio sam skoro ceo sajt i posto ne umem drugacije za pozicioniranje kolona sam koristio elemenat "position:absolute" Dakle, imam tri kolone ispor headera, leva i desna se prikazuju normalno na pozicijama koje sam odredio left:0px; i left:780px; Centralnu kolonu sam postavio na left:302px; i na rezoluciji 1152x864 ona se prikazuje onako kako zelim. Medjutim, kada promenim rezoluciju na vise ili manje onda mi se samo ta kolona zaglupi i prekrije deo neke od ovih. Shvatio sam da je to iz razloga sto svaka rezolucija na svoj nacin odredjuje gde je left:302px; ali kako onda sve ostalo na sajtu izgleda super sem cele srednje kolone. Npr. kada promenim poziciju left:200px; onda mi se na rezoluciji 1024x768 prikazuje kako hocu a sa drugom rezolucijom opet nastaje problem. Nadam se da ste me razumeli, znate li kako da resim ovaj problem. please Hvala unapred |
17. 09. 2007. | #2 |
Domagoj Horvat
Expert
|
bluesman je ovdje http://devprotalk.com/showthread.php...ighlight=float
dao lijep primjer tableless layouta. samo ga prilagodi svojim potrebama/dimenzijama...
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
MySQL Problem - proces koji koristi mnogo CPU | Zizi | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 0 | 30. 07. 2009. 15:16 |
ACME Software Novi Sad is offering job position C++ DEVELOPER | ACME Software | Poslovne ponude i zapošljavanje | 0 | 24. 11. 2008. 13:14 |
ACME Software Novi Sad, is offering job position C++ DEVELOP | ACME Software | Poslovne ponude i zapošljavanje | 0 | 23. 10. 2008. 11:06 |
IE koristi 60% CPU resursa cak i kada je stranica ucitana? | dootzky | Programiranje | 27 | 18. 06. 2007. 11:11 |
Absolute middle div, js | cvele | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 2 | 06. 06. 2007. 14:05 |