26. 04. 2010. | #1 |
web dude
Grand Master
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 46
24 "Hvala" u 21 poruka
|
php app za email - potreban savet
imam dilemu, naravno ovako nesto nikada nisam radio, - u trenucima dosade, pokusavam da napravim nesto tipa,
php app zakacim se za mail server (ako se to tako uopste kaze) pokupim mailove, (manje vise sam uspeo da ih pokupim spakujem u array, brisem itd. bla bla). Moje pitanje je, kako je najbolje postupati sa njima, drzati ih tu gde jesu i cimati se sa tim, ili jednostavno da sve pokupim spakujem u bazu podataka i izbrisem ih sa servera. I onda nadalje ih imam u DB i tu se vec zezam sa njima. Meni to zvuci najbolje, email box nije bitan, vise je kao neki dropbox koji ide uz reguralan mail. Potreban mi je savet cisto da ne odem u pogresnom pravcu.
26. 04. 2010. | #2 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
ako zelis da im pristupis i iz drugih aplikacija onda je najbolje da koristis IMAP server za mail, onda su svi mailovi na njemu i ne brines. Ako ti to ne treba, tj. planiras da koristis iskljucivo tu tvoju aplikaciju, onda je logicnije da skines mail u local kod sebe, i da ih cuvas u bazi.
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Hitno potreban savet za cenu baner | dragansta | Marketing i SEO | 16 | 23. 11. 2010. 21:27 |
Potreban SEO savet nakon promene domena | dragansta | Marketing i SEO | 3 | 10. 11. 2010. 05:02 |
Savet za konfiguraciju | trazimcuruzabrak | Hardware | 2 | 11. 09. 2010. 00:15 |
Potreban savet oko index-iranja stranica | vidak | Marketing i SEO | 11 | 14. 08. 2010. 17:23 |
potreban savet u vezi hostinga | japan | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 13 | 28. 11. 2007. 13:28 |