|
(X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS Client scripting tehnologije, Dynamic HTML, Cascading Stylesheets, XML i standardi |
|
Alati teme | Način prikaza |
06. 10. 2009. | #1 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
Kako natjerati JS da saceka i ucita novu sliku
Pozdrav
Tanak sam skroz sa javascriptom ali moram nesto da uradim Koristim jquery bibl. i napravio sam fensi formu koja prikazuje grafikon i ispod ima 2 polja za unos. na osnovu tih parametara generise prepravljenu sliku tj proslijedjuje te parametre php- skripti koja odradi sav posao i pljune gotovu sliku u temp folder... Medjutim JS svaki put ucitava sliku kakva je bila prije nego sto je odradi php... slanje parametara php skripti je ispred povratnog prikazivanja slike... |
06. 10. 2009. | #2 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
nije to do JS, nego do kesa, stavi u src slike neki random GET string na kraj tipa slika.src = 'mojaslika.jpg?pera=123', da nateras browser da povuce svezu sliku. Za random value zgodno moze da ti dodje timestamp:
var d = new Date(); alert(d.getTime());
Leadership is the art of getting people to want to do what you know must be done. Poslednja izmena od ivanhoe : 06. 10. 2009. u 06:16. |
"Hvala" ivanhoe za poruku: |
06. 10. 2009. | #3 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
Pokusao sam upravo i tu foru... Nazalost otvara stalno isto tj sliku nastalu u prethodnom submit-u..
Pogledacu jos malo sta se moze uraditi |
06. 10. 2009. | #4 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 27.11.2007
Hvala: 10
12 "Hvala" u 11 poruka
|
Jedini logičan razlog, bar po meni, da koristiš JavaScript za "dovlačenje" sadržaja je da formu sa parametrima prosleđuješ Ajax-om. U svakom drugom slučaju ne vidim zbog čega bi koristio JavaScript kada bi dovlačenje grafikona renderovanom PHP stranicom bila logičnija varijanta.
Bez obzira na sve ukoliko koristiš JavaScript za "dovlačenje" slike i pri tome je njena apsolutna adresa uvek ista znaj da ćeš imati problema sa keširanjem sadržaja u browseru nevezano za to da li u aresi zahteva dodaješ recimo nasumično generisane brojeve. Rešenje za problem je korišćenje posredničkog DOM img elementa i definisanje onload event handlera za njega. DOM img element će obezbediti da eksterna slika uopšte postane deo DOMa u asinhronom zahtevu a loader će obezbediti da slika bude prikazan tek kada se učita. Sve gore rečeno je uz pretpostavku da se sistem funkcioniše tako da se forma pošalje simetrično (submit bez Ajaxa) i da nakon osvežavanja stranice JavaScript služi da se dovuče nova slika. Kôd:
/** * Sluzi iskljucivo kao DOM posrednik. */ var imgObj = document.createElement('img'); /* * Brine se o tome da slika bude dodeljena tek kada se ucita. */ imgObj.onload = function(){ document.getElementById('grafikon').src = imgObj.src; //konkretna zamena } /* * Izbegavanje kesiranja. Neophodno je ispostovati i deo sa DOMom da ovo radi kod asinhronih zahteva. */ var cDate = new Date(); var urlID = cDate.getDate() + cDate.getMonth() + "" + cDate.getFullYear()+ cDate.getHours() + cDate.getMinutes()+ cDate.getSeconds(); imgObj.src = 'http://url' + "?ts=" + urlID; Poslednja izmena od holodoc : 06. 10. 2009. u 16:32. |
"Hvala" holodoc za poruku: |
06. 10. 2009. | #5 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
Pozdrav
Hvala obojici i veliko hvala ivanhoe posto je njegova fora upalila... Danas sam bio u velikoj gužvi na poslu i ispustio sam jedan apostrof u URL-u pa nije radilo Evo sad sam napravio tako da nema reload-a stranice a graf se uredno prikazuje... Inače client-side scripting mi nije "domaći teren" i sve što sam napisao i uradio je više googlanje i copy-paste metoda uz malo uključivanje mozga |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
kako zameniti sliku sa flashom | metaphysic | Flash | 4 | 30. 06. 2010. 13:33 |
Gde i kako smo docekali Novu? | 3banchi | Opušteno | 8 | 02. 01. 2010. 01:11 |
kako da sprecim klijenta dastavi sliku svoje familije na naslovnu stranu sajta | Miloje Sekulic | e-Business | 29 | 11. 05. 2008. 20:02 |
Kako staviti sliku pored slike poravnato po vertikalnoj sredini | ljtruba | Sva početnička pitanja | 1 | 17. 03. 2008. 15:07 |
ocu da generisem WORD DOKUMENT ali da u njega ubacim i SLIKU! :) | dootzky | PHP | 11 | 21. 12. 2006. 10:53 |