|
Opušteno Trenutak za pauzu - Ćaskanje. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
02. 03. 2006. | #1 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 339
688 "Hvala" u 178 poruka
|
Predlozite sto da cinim s domenom "softver.org"?
Jedini uslov je da je nesto non-profit u pitanju. Mogao bih da se snadjem cak i za dedicated server, samo kad bih znao cemu ce da sluzi
Jedna od ideja mi je bila da ponudim besplatni hosting tipa poddomen.softver.org , za cv-je i slicno i interfejs za pretragu, maltene bazu podataka o ex-yu programerima... Skromno, je l' da? Druga ideja je da se napravi forum koji nece biti posvecen samom programiranju vec onom dijelu prije i nakon kodiranja -procjeni cijene, nacinima rada (npr. Agile vs. waterfall, hehe) nacinima distribucije i sl. ali o tome se vec raspravlja dovoljno i ovdje i na ES, a i nesto bi i meni samom bilo smorno da idem na jos jedan forum... Predloge, ljudi, k'o Boga vas molim...
02. 03. 2006. | #2 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
|
Možda da hostuješ open-source projekte lokalnih developera.
|
02. 03. 2006. | #3 | |
profesionalac
Professional
|
Citat:
A realno ukoliko se projekat razvije, mozes i da naplacujes neku simbolicnu cifru za ljude koji zele da upisu svoje podatke o inkubator...i das im neke dodatne pogodnosti...
02. 03. 2006. | #4 |
Designer guy
Wrote a book
|
mozda domaci direktorijum freelancera?
|
02. 03. 2006. | #5 |
Knowledge base
Wrote a book
688 "Hvala" u 178 poruka
|
Sve se nekako vrti oko direktorijuma... Nebih se onda tu ogranicavao na open source, everyone's invited
Ako se odlucim(o) za to i ako je neko zainteresovan da pomogne, slobodno vi...
02. 03. 2006. | #6 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 0
3 "Hvala" u 3 poruka
|
"nesto non-profit" - to ti nikako ne valja
I ja mislim da je intersantna ideja da to bude baza CV-ja domacih programera. Mozda bi kasnije od toga i mogao nesto zaraditi.
02. 03. 2006. | #7 |
Knowledge base
Wrote a book
688 "Hvala" u 178 poruka
|
Pa dobro, profit se moze izraziti u razlicitim jedinicama
Naravno, bilo bi par banera tipa "Powered by"/"Housed by" ali nista vise od toga...
02. 03. 2006. | #8 |
133t
Master
|
domen ima veliki potencijal, a slazem se da je greota da ne uzmesh neki cash od toga.
ideja sa bazom developer-a je odlichna.... mozda mozesh napraviti neku chlanarinu za advanced features.. ili tako neshto ali sve jedno isplanraj dobro... !!! poz i puno srece ! |
03. 03. 2006. | #9 |
Boris
Grand Master
Datum učlanjenja: 01.12.2005
Hvala: 5
156 "Hvala" u 2 poruka
|
Ccc... Sve gledate kroz pare... Da ste se vi pitali, open source nikad ne bi ni bio izmisljen, a to bi impliciralo nepostojanje php-a, pa samim tim, ni vecine nas ovde okupljenih
Ako bi pravio "inkubator", onda definitivno ides u smeru "rent-a-coder" sajta (osim ako to dvoje nisu jedno te isto, nisam bas jako upucen), po mom skromnom misljenju. Na stranu to sto takav sistem nema bas puno veze sa softverom (osim u onom delu koji sledi nakon pronalaska programera... ) Da pravis neki jednostavan online-repository - ne znam koliko je to pametno posto ima gomile toga po netu... Verovatno neka kombinacija portfolio sajtova pojedinaca i timova iz sveta programiranja sa ex-yu prostora (koji bi bili smesteni na poddomenima, jel'te ), sa sve bazom projekata, slobodnog koda, pluginova, gfx pack-ova i cega sve ne... Ukratko - ono sto je jablan predlozio.
03. 03. 2006. | #10 | |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
|
Off Topic: Svi ovde okupljeni bi postojali i bez open sourcea. Znam da to nisi hteo da kažeš, ali ovo što si rekao: Citat:
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Da li ima neki opensource softver za pravljenje "Music store" sajta? | GaVrA | PHP | 6 | 20. 10. 2010. 03:28 |
301 redirkecija "dinamickog" URLa na "dinamicki" URL | mb_sa | Regular expression i htaccess | 7 | 02. 07. 2008. 20:21 |
"Telekom Slovenije" preuzeo "Blic.net" za 390.000 evra | Aleksandar Marković | Komunikacije | 2 | 23. 12. 2006. 15:23 |