|
e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
07. 06. 2007. | #1 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 11.09.2006
Hvala: 0
3 "Hvala" u 2 poruka
|
Statiskika sajta? Veliki problem !
Postovani,
slucaj : "statiskika" sajta jutros sam imao prilicno neugodnu siuaciju. Naime klijent me je pitao kako moze samostalno pratiti posete na svom sajtu. Naravno odgovorih mu sa .."pa..ovaj, imate Gugl analitiks, tamo/ovamo, tuc muc.." uglavnom zbunio sam se. onda ce klijent - "Da li naplacujete te usluge ? A sta ako Ja zelim da to radim ? A zasto Vi naplacujete nesto sto je dostupno i besplatno? " ... Gomila pitanja a Ja se zbunio ... Zasto ? Zato sto sam navikao da gradim licni kredibilitet i ne volim da "mazem" ljude. U konkretnom slucaju koriscenje besplatnih usluga Analytics-a spada u besplatna poslovni savet ili ... Da ne duzim, zeleo bih da Vas pitam kako ste Vi to resili, regulisali, uradili, rekli... dakle: sta da kazem ako me klijent pita: mogu li sam da pratim statistiku posecenosti svog sajta? Da li naplacujete uslugu prijavljivanja na Google Analytics servis ? |
07. 06. 2007. | #2 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
|
Imas cudan nacin razmisljanja
07. 06. 2007. | #3 |
profesionalac
Qualified
3 "Hvala" u 2 poruka
|
hmmm ?
|
07. 06. 2007. | #4 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Pa kazes mu "evo ti google analytics pa gleda" Đe ba zapelo?
07. 06. 2007. | #5 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
|
O kakvom gradjenju kredibiliteta pricati kad zelis da naplacujes besplatnu uslugu, nemoj da me shvatis pogresno. Ili mozda ja nisam dobro razumeo, ne zelis da naplacujes sam servis, vec implementaciju GA koda na strane (mada je i to diskutabilno)?
Năo quero mais seguir um só caminho Poslednja izmena od MorenoArdohain : 07. 06. 2007. u 14:22. |
07. 06. 2007. | #6 |
Vladan Zirojević
Grand Master
|
Ako naplacujes GA, to jeste malo bezveze.
Ako je u pitanju samo implementacija, da sajt moze da se prati kroz GA, naplatis onoliko vremena koliko ti je potrebno da mu otvoris GA nalog, podesis ga i ubacis kod u njegov sajt... nije mi jasno kako moze da nastane nesporazum? |
07. 06. 2007. | #7 |
profesionalac
Qualified
3 "Hvala" u 2 poruka
|
eh, da malo sam konfuzno postavio strukturu pitanja...
Ne zaista nisam imao nameru da naplaćujem nešto što je besplatno ! 1. Klijent(i) obično nisu upoznati sa Analytics-om 2. Analytics mi je pao na pamet po default-u 3. Mnogi od njih nisu dovoljno IT"pismeni" da se snađu u pronalaženju potrebnih informacija o statistikama (govorim o klijentima koji ne poznaju engleski jezik) 4. Ne zaista nisam imao nameru da naplaćujem nešto što je besplatno ! uhhh... To je i fora, ne želim da me karakterišu kao "lajera end tifa" A čitav nesporazum je nastao kada sam pogrešno pripremio sastanak (nisam razmišljao o tom pitanju "kako ja samostalno mogu da pratim posecenost sajta?" Hvala na odgovorima, skinuh nepotrebni teret sa ... |
07. 06. 2007. | #8 |
Milan Cvejic
Wrote a book
|
Pa mozesh i tako shto cesh da impementirash sam kod za statistike...
nije nesto komplikovano... svaki put kada ti neko poseti stranu ti lepo u bazu upisesh njegov IP, Browser USER-AGENT i povecash counter za tu stranu za jedan, mada cesh ovako da imash broj poseta strani dosta nerealan u odnosu na broj korisnika. Drugacije mozesh to da resish kroz sesije, za svaku sesiju povecash counter za po jedan. Naravno, tu mozesh i da pravish naprednije varijante tipa da proveravas da li je za jedan dan neki korisnik vec posetio stranu (cookie), pa ako jeste ne povecavas counter unikatnih poseta...
07. 06. 2007. | #9 |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 27.11.2005
Hvala: 47
57 "Hvala" u 31 poruka
|
Nemoj coveku da naplacujes Google Analytics statistiku. Bolje da ga zadrzis kao klijenta za neki drugi put.
Ono sto mozes da mu naplatis jeste tumacenje te statistike, npr. jednom mesecno da mu uradi analizu, izvuces grafove i ukratko pojasnis da li sajt ide gore ili dole, sta treba da se utegne, pritegne, na sta treba da se obrati paznja, kljucne reci, itd... Poslednja izmena od ppavlovic : 07. 06. 2007. u 16:20. Razlog: prepravljena poruka iz jednog u dva padeza |
07. 06. 2007. | #10 | |
Milan Cvejic
Wrote a book
|
Citat:
A moze i tako
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Nagla posjeta - Veliki problem | Zizi | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 9 | 28. 07. 2009. 01:09 |
Problem sa pregledom sajta u različitim Browserima | curug07 | Sva početnička pitanja | 9 | 13. 05. 2008. 17:46 |
Veliki CTR na adsensu | Veljko | Marketing i SEO | 19 | 01. 10. 2007. 01:34 |
veliki csv fajovi -> DB | dee | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 7 | 16. 03. 2007. 15:29 |