|
e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
28. 05. 2010. | #1 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 06.09.2007
Hvala: 1
1 "Hvala" u 1 poruci
|
Openfund ponovo finansira startup kompanije iz regiona
Grupa grčkih osnivača OpenCoffee-ja, web preduzetnika i venture investitora je osnovala Openfund, čiji je cilj investiranje u preduzetnike sa inovativnim i svežim idejama širom jugoistočne Evrope. Tip investicije koje Openfund obezbeđuje je “seed” investicija, odnosno investicija za započinjanje razvoj inovativnih aplikacija i inkorporiranje. Ovaj fond finansira isključivo web projekte.
Više informacija na: http://www.adriatalk.com/openfund-po...je-iz-regiona/ |
28. 05. 2010. | #2 |
xippster
Master
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 102
138 "Hvala" u 84 poruka
|
bacio sam pogled na ovo i postoji nekoliko zackoljica. traze 15% share-a za 25k e sto je nikakva investicija + timeframe od 4 meseca da se projekat lansira i pretvori u biznis sto je za ozbiljnije web projekte zaista zaista premalo + executive board koji sve vreme visi nad glavom...
mislim da onaj ko zaista trazi investitora moze mnogo bolje da prodje od ovog sto openfund nudi |
28. 05. 2010. | #3 |
Milan Cvejic
Wrote a book
|
Pa ovo je vise za one koji nemaju ni tih 25K...
Generalno, ni meni ne izgleda primamljivo...
28. 05. 2010. | #4 |
xyz
Grand Master
Datum učlanjenja: 25.10.2006
Hvala: 87
346 "Hvala" u 163 poruka
|
Poceli su sa 20% za 30K
Sad je 15% za 25-35K , sto je ipak malo bolje Nije lose prijaviti se, makar samo da dobijes odgovor koji je detaljan i moze posluziti kao reality check. Naravno, osim ako te nije frka da ne ukradu ideju, onda nista |
09. 04. 2011. | #5 |
novi član
|
Sorry for noticing this conversation so late, but here's our reply anyway - I work for the Openfund
@xippi This year we changed the duration from 4 to 6 months so that there is more time. Also, as you can imagine the work is rather intensive so in this time it is possible to reach at least a pilot or proof of concept stage. That can then be used to grow and/or look for further funding. As for the board hanging over your heads, although we do get involved and provide hands on support, our role is of that of mentoring. This means that for most everyday work and decisions you're on your own and have full control. @srdjan Believe me when I say that our hands are so full that we don't have time to develop Openfund and its projects, let alone 'steal' your idea and work on it on the side. Furthermore, something like that would be quickly made obvious and you have to remember that our name and professional cred is on the line here. (Reply given using Google Translate, so apologies in advance for any misunderstandings) Would love to see you all apply to our new Openfund round at http://theopenfund.com - deadline is Apr 30. You can contact me for clarifications @ da@theopenfund.com Dimitris |
11. 04. 2011. | #6 |
xyz
Grand Master
346 "Hvala" u 163 poruka
|
@dathanasiadis,
My comment had same meaning as yours. Obviously Google Translate can't handle well bits of sarcasm. Now there's an idea |
11. 04. 2011. | #7 | |
web dude
Grand Master
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 46
24 "Hvala" u 21 poruka
|
Citat:
no i pored svega toga su mi ukazali koje stavke mogu da se poprave i da bih ipak na kraju uzeli predlog u razmatranje, naravno sa svim ostalim prijavama zajedno. sto ja kasnije nisam uradio ... no to je druga prica
18. 05. 2011. | #8 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 17.05.2009
Hvala: 8
1 "Hvala" u 1 poruci
|
Završen je prvi krug selekcije.
Nismo prošli. http://shloger.posterous.com/ Ima li nekog iz Srbije da je prošao? |
19. 05. 2011. | #9 |
xyz
Grand Master
346 "Hvala" u 163 poruka
|
Mi smo u prosloj turi stigli do intervjua, ali takodje nismo prosli.
|
19. 05. 2011. | #10 |
old school
Professional
Datum učlanjenja: 19.04.2007
Hvala: 139
70 "Hvala" u 43 poruka
|
@Milos Jankovic
Izgleda kao da ste odustali jer niste dobili ova konkretna sredstva od Openfunda. Medjutim ako stvarno verujete u tu svoju ideju, a to je valjda i osnov i preduslov startupa, nista vas ne sprecava da sami razvijate projekat, i da dalje trazite investicije na drugom mestu. Nije Openfund jedini investitor, mozda ce neki drugi biti zainteresovan da finansira taj projekat. Pored toga svaki investitor ima svoje specifične ciljeve i interese pa nesto finansira ili ne, te razloge vi (verovatno) ne znate. A to nije ralog da se ne traže sredstva na drugom mestu. Hocu da kazem, ako mislite da imate dobru ideju, gurajte to kako znate, izgleda mi da imate aktivan stav a to je bitno. Tražite dalje investitore, finansirajte sami, tu ideju ili neku bolju To je valjda i neka suština startupa. Ne bi bilo loše da svi koji su učestvovali napišu neki detalj o kvalitetu samog feedbacka koji se dobije od njih. Poslednja izmena od Gargoyle : 19. 05. 2011. u 16:17. |
"Hvala" Gargoyle za poruku: |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
The Openfund extends its fourth call for online startups | dathanasiadis | e-Business | 3 | 09. 04. 2011. 18:23 |
B92 (ponovo) | bluesman | e-Business | 27 | 19. 02. 2010. 23:03 |
Banke regiona, Global Banks | nesk007 | e-Business | 10 | 12. 04. 2008. 23:25 |