|
Planiranje i usability Planiranje, legalnost, privatnost, arhitektura, principi |
|
Alati teme | Način prikaza |
21. 12. 2005. | #1 |
expert
Master
Datum učlanjenja: 20.12.2005
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Merenje brzine kojom je korisnik povezan na net
Ovako, u zavisnosti da li je korisnik 56k, ADSL/Kabl ili T1/brzi kabl/ADSL zelim da promenim sadrzaj stranice, jer je moj sajt izuzetno graficki intenzivan... Dajte mi hint kako bi to moglo da se izvede...
|
21. 12. 2005. | #2 |
profesionalac
Qualified
|
Pa najlakse bi ti bilo da napravis preload stranicu na kojoj ce korisnik da izabere kvalitet stranice na osnovu brzine svog interneta,a ti ces jos uz to napraviti cookie koji ce da pamti izbor korisnika i da ga sledeci put usmerava na prethodno odabranu opciju.
Premda i sam znam da ovo nije bas dobro resenje, ali mislim da je najjednostavnije,a nije dobro zato sto ako korisnik promeni brzinu interneta (citaj nabavi kablovski internet) onda ce mu se stalno ucitavati losija stranica, osim ako ne zna da treba da obrise sve cookie.
21. 12. 2005. | #3 |
expert
Master
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Ne, to je OK, jer moze da se postave i linkovi na sajt da se izabere brzina (i da se brise/izmeni taj cookie)
|
21. 12. 2005. | #4 |
profesionalac
Qualified
|
A imas i ovo, ali nesto ne radi link ali potrazi dalje:
http://www.hotscripts.com/search/7689143-3.html scripta se zove web deamon.
21. 12. 2005. | #5 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
preko swf fajla, on moze da meri brzinu
21. 12. 2005. | #6 |
expert
Master
0 "Hvala" u 0 poruka
|
@nixa
Dobro, ali ja ne radim u Flash-u... Ne bi bilo lose samo da mi napises na koje metode da obratim paznju Verovatno ce onda morati i JavaScript ili SWF getURL redirekcija... Malo problematicno za SEO |
21. 12. 2005. | #7 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
pa nista imas neki fajl u flashu meris koliko je vremena potrebno da on udje u korisnicki keš,nakon toga strpaš to vreme u neki niz i u zavisnosti od toga koja je brzina bacas na neku stranu ...nema to veze ni sa kakvim seo odnosima
22. 12. 2005. | #8 |
profesionalac
Qualified
|
Ono što nixa hoće da kaže je da npr. napraviš preload stranu u flashu koja će imati u ActionScriptu uradjenu funkciju merenja brzine keširanja tog preloada i na osnovu toga napravis niz, a to možeš u localu da istestiraš i da vidiš za koje brzine bi mogao da učitaš neku određenu verziju, i onda napraviš niz if-else petlji ili možeš i na neki drugi način,ali da se automatski učita tvoj sadržaj za određenu brzinu interneta korisnika.
@Nixa: Nije loša zamisao,stvarno mi to nikada ne bi palo na pamet,mora da je zbog toga što mrzim flash , a naručito preload stranice koje su totalno useless
22. 12. 2005. | #9 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
pa i nisu useless ako imas dialup ...no .. to je moja ideja mozda moze i drugacije ..
23. 12. 2005. | #10 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
moze ovo i sa javascriptom da se uradi.. Date objekat ume da meri milisekunde, tako da samo treba na pocetku strane zabeleziti vreme kad je krenulo ucitavanje i onda u onload zabeleziti kad je zavrsilo, i onda oduzmes ta dva vremena...
naravno ovo je vrlo neprecizno, ali uz malo probanja moze da se izbazdari koliko milisekundi za koju vezu otprilike... |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Brzine interneta - iz Google Analytics-a | pcigre | Planiranje i usability | 27 | 02. 10. 2008. 01:30 |
merenje perfomansi virtuelnih hostova? | ivanhoe | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 4 | 15. 03. 2007. 08:32 |