|
PHP PHP aplikacije, Smarty, PEAR |
|
Alati teme | Način prikaza |
28. 11. 2007. | #1 |
Miloš Vučić
Grand Master
|
[MOLBA] Cron skripta za brisanje fajlova starijih od Xmin
Potrebna mi je mala pomoć... Imajući u vidu da se ne bavim programiranjem... pokušaji mi nisu urodili plodom da ovo rešim sam.
Naime treba mi skriptica za cron koja će po izvršenju obrisati sve fajlove starije od xmin u definisanom folderu i ako je izvodljivo da kad/ako to uradi uspešno pošalje mail i kaže, nemaš brige, mirno spavaj... Neko da mi obezbedi miran san?
28. 11. 2007. | #2 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
#!/bin/sh
find {{pocetnidir}} -ctime 24-exec rm -f {} \; gde je {{pocetnidir}} puna putanja do direktorijuma gde je taj folder/file sacuvan. stavi to u /etc/cron.hourly/skloni_24.sh Mozda ces hteti da stavis rm -rf , ako hoces tacno to da obrises ... trebalo bi da je to to
28. 11. 2007. | #3 |
Miloš Vučić
Grand Master
|
A gde da definišem starost preko koje će se fajlovi brisati?
Ovo 24 je?
28. 11. 2007. | #4 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 10.02.2006
Hvala: 2
20 "Hvala" u 11 poruka
|
hm... mislim da ti ipak treba:
find {{pocetnidir}} -cmin +broj_minuta .. (-/+ definisu "smer" u kojem se gleda, + je starije od), -ctime koristi dane kao jedinicu. takodje, ako ti treba pretrazivanje po tome kada je poslednji put pristupano fajlovima (osim ako se tvoj admin igrao sa fstab-om, verovatno nije) koristi -amin/-atime. vise detalja: man find za slanje mail-a mozes da iskoristis mail: echo "waaa" | mail -s "subject" someone@somewhere.com i da... proveri sve korake pre nego sto obrises |
"Hvala" caboom za poruku: |
28. 11. 2007. | #5 |
Miloš Vučić
Grand Master
|
U principu rizicna mi je samo putanja
28. 11. 2007. | #6 |
Miloš Vučić
Grand Master
|
Ovako nešto?
Znači ovako nešto?
Kôd:
#!/bin/sh find /home/someuser/moj_trash_folder/ -cmin +180 rm -f {} \; echo "Laku noc" | mail -s "laku noc" someone@somewhere.com
28. 11. 2007. | #7 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 10.02.2006
Hvala: 2
20 "Hvala" u 11 poruka
|
malko drugacije...
Kôd:
#!/bin/sh find /home/someuser/moj_trash_folder/ -cmin +180 -exec rm -rf '{}' \; echo "Laku noc" | mail -s "laku noc" someone@somewhere.com |
28. 11. 2007. | #8 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
he bas si ga doveo na copy&paste
28. 11. 2007. | #9 |
Miloš Vučić
Grand Master
|
Ma kad ima rm i bolje da je retard friendly
Šljaka korektno, tako da od sutra ide u cron. Hvala obojici.
28. 11. 2007. | #10 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
[smartass]
za slucaj da zelis da brises samo fajlove odredjene extenzije dodas find komandi parametar -iname \*.tmp ili vec koja te extenzija zanima.. cisto ako nekom zatreba.. [/smartass]
Leadership is the art of getting people to want to do what you know must be done. Poslednja izmena od ivanhoe : 28. 11. 2007. u 05:22. |
"Hvala" ivanhoe za poruku: |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
find + cron + regex | mega023 | Regular expression i htaccess | 6 | 14. 04. 2010. 02:06 |
GoDaddy cron problem | dootzky | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 20 | 19. 11. 2009. 15:16 |
Cron Job | sH@DoW | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 9 | 21. 11. 2008. 13:01 |
Adsl molba :) | cvele | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 13 | 06. 02. 2007. 23:53 |
Internetom se u Srbiji, bez Kosova i Metohije, služi 24,2 odsto osoba starijih od 15g | Aleksandar Marković | Opušteno | 10 | 24. 10. 2006. 16:31 |