08. 05. 2007. | #1 |
novi član
Datum učlanjenja: 04.03.2007
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Problem sa "imagecopymerge"
Napravio sam na forumu da na slike koje su u atacmentu lepi reklamu...
I sve radi lepo ali samo sa jpg slikama. Kolko sam ja skontao problem je u sledecem redu kod-a Kôd:
$image = imagecreatefromjpeg($_image); Kôd:
$image = imagecreatefromgif($_image); Jel zna nekako sta dopisati/prepraviti pa da radi sa svim formatima tip gif, png, bmp... Hvala unapred |
08. 05. 2007. | #2 |
Moderator
Professional
Datum učlanjenja: 26.04.2007
4 "Hvala" u 4 poruka
|
jedan if bi bio ok na osnovu ekstenzije
08. 05. 2007. | #3 |
novi član
0 "Hvala" u 0 poruka
|
|
09. 05. 2007. | #4 |
Moderator
Professional
4 "Hvala" u 4 poruka
|
PHP kôd:
09. 05. 2007. | #5 |
novi član
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Nece sa ovim da radi...
Evo kako mi izgleda ceo kod pa vidi jel moe nesto da se ubudzi Kôd:
$_image = $filename; $velicina = getimagesize($_image); if ($size[0] > 180 && $size[1] > 50) { $watermark = imagecreatefromgif('watermark.gif'); $watermark_width = imagesx($watermark); $watermark_height = imagesy($watermark); $image = imagecreatetruecolor($watermark_width, $watermark_height); $image = imagecreatefromjpeg($_image); $size = getimagesize($_image); $dest_x = $size[0] - $watermark_width - 5; $dest_y = $size[1] - $watermark_height - 5; imagecopymerge($image, $watermark, $dest_x, $dest_y, 0, 0, $watermark_width, $watermark_height, 100); imagejpeg($image); imagedestroy($image); imagedestroy($watermark); } |
09. 05. 2007. | #6 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Kada si vec pokupio sa getimagesize imas sve informacije koje ti trebaju.
Procitas $velicina['type'] i tu ti stoji tip slike bez obzira na ekstenziju, a onda imas konstante i probas PHP kôd:
09. 05. 2007. | #7 |
Moderator
Professional
4 "Hvala" u 4 poruka
|
nece to tvoje sa ovim da radi inace mislim da radi bez problema,
dakle vec je nixa napisao pa obrisao zagrej stolicu, odn. pogledaj malo vise po netu dakle tamo gde treba da ucitas sliku koristi if koji sam ti napisao da bi mogao da koristis if potrebno je funkciju file_type da ubacis unutar fajla, mozes i na pocetak odmah nakon <?php taga ako si uspeo ovo gore da napises onda bi morao da savladas if i pozivanje funkcija aj sretno EDIT: milisekunde eto jos lepse i elegantnije resenje ; OT: nixa al su ruzni ovi smajliji znaci LOL
09. 05. 2007. | #8 |
novi član
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Hvala vama svima koji ste pokusali da pomognete...
Onaj ko je bio zakljucao temu pa otkljucao neka ponovo zakljuca... Nevredi ovako ja sam lepo napisao da se ne razumem u php... Nema veze nacicu nekog pa ce da mi zavrsi posto ovako ne ide... |
09. 05. 2007. | #9 |
Moderator
Professional
4 "Hvala" u 4 poruka
|
jbg napisao si u prvom postu "Napravio sam "
tu se podrazumeva da ovako nesto jednostavno mozes da dodas sve ostalo spada u domen drugi da ti uradi a tu nije poenta, bar se nadam
09. 05. 2007. | #10 |
novi član
0 "Hvala" u 0 poruka
|
pa i jeste i nije tu poenta...
Jedna je stvar ako ja ocu da se bavim php-om ili necim slicnim onda je ok ovo sto ste pisali i verovatno bi skontao a i da sam ono gore sam sklopio znao bi da dodam i to za fajl... Ja sam jednostavno hteo da to imam ubacio sam video sam problem mislio sam da je u tom redu, pitao i dobio odgovore koji mi nista ne znace. Ne planiram da se ovime bavim tako da mi nepada napamet da ucim samo da bi ovo ubacio. Kapiram ja vas zasto ste odgovarali onako ali to meni nista ne znaci. Tako da ako neko oce da pomogne neka mi sklopi to kako treba ako ne onda nista lock i da ne odugovlacimo dalje... pozdrav |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Problem sa "include" fajla kreiranim pod različitim sistemima. | Miroslav | PHP | 1 | 14. 05. 2010. 13:28 |
301 redirkecija "dinamickog" URLa na "dinamicki" URL | mb_sa | Regular expression i htaccess | 7 | 02. 07. 2008. 20:21 |
If IT really is a "profession", what is our "pro bono" contribution as IT pros? | oksite | e-Business | 26 | 12. 01. 2007. 12:18 |
"Telekom Slovenije" preuzeo "Blic.net" za 390.000 evra | Aleksandar Marković | Komunikacije | 2 | 23. 12. 2006. 15:23 |