|
e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno.
Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#1 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Posle konsultacija sa knjigovođama i advokatom svhatio sam da je u Srbiji totalno nedefinisano Internet poslovanje, postoje situacije za koje jednostavno nema rešenja ili rešenje zalazi u "sive" teritorije. Jednostavno, nepostojanje zakona, ukaza, pravila... šta god... država tera ljude da se snalaze.
Znači ja imam server, naserveru nekoliko sajtova sa kojih ide neki priliv na račun firme. Sve je to manje-više ok osim što moraju da se "izmišljaju" svrhe uplate, međutim ja ne mogu nikako da proknjižim troškove za zakup servera i održavanje tog istog servera. Jedini način je da uzmem račun za svaki mesec kada mi je naplaćen server i onda podižem na osnovu toga pare iz banke, međutim meni više odgovara da se to u završnom računu knjiži kao rashod jer se na kraju na dobit određuje porez. Da li postoji neko normalnije rešenje i koja su iskustva?
![]() |
#2 |
Moderator
Expert
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 10
40 "Hvala" u 20 poruka
![]() |
![]() Sve troškove moraš pokrivati računima dobavljača, a zatim ih u okviru klase 9 "razbazati" po analitičkim kontima mesta troška, u ovom slučaju pojedinih sajtova. E sad, za prihode je stvar drugačija.
![]() |
#3 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
![]() Srbija još uvek ne shvata te cyber pojmove ,tako da će još neko vreme biti problemi koji ti se javljaju ..
![]()
![]() |
#4 |
Siva eminencija
Grand Master
|
![]() Jedno od resenja je da uzmes neku firmu napolju (skoro su dzabe u UK) i da jednostavno sve troskove i prihode kanalises kroz nju. Jeste da je malo borderline, ali je izvodljivo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 26
319 "Hvala" u 22 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() McKrack, to je veoma interesatno. Imaš neke linkove za informaciju o registrovanju firme u UK i sličnim stranim zemljama sa niskim troškovima registracije?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Siva eminencija
Grand Master
|
![]() Za ovu firmu znam da su pouzdani (iako im sajt ne izgleda bas prijatno za oko)
http://www.compform.co.uk/ Takodje, cuo sam za www.wsr.biz ali za njih ne mogu da kazem iz iskustva (cuo sam da su neki registrovali preko njih i da su se firme pojavile na companies house sajtu). Jedan od lepih strana inkorporacije u UK je to sto postoji sporazum izmedju UK i Srbije koji se tice penzija i slicnih stvari koje mogu vrlo lepo da se upotrebe. Iskreno receno, vise se isplati imati samo firmu u UK i sve raditi preko nje jer je u SCG sve teze biti u skladu sa zakonima a sva je prilika da ce biti sve teze i teze. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
![]() a posle jel ide VAT za usluge i te fore ?
![]() |
#8 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() I mene strašno interesuje ovo, hajde malo "elaboriraj" do nivoa detalja do kojeg te ne mrzi.
![]()
![]() |
#9 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 21.06.2005
Hvala: 12
29 "Hvala" u 11 poruka
![]() |
![]() Takođe, malo detaljnije objašnjenje ako znaš. Ako ne, pričaću sa klijentom Englezom malo detaljnije oko ovoga, pričali smo i ranije na ovu temu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 26
319 "Hvala" u 22 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Internet biznis u Srbiji | Dejan Bizinger | e-Business | 7 | 20. 10. 2010. 10:34 |
Omiljene Internet kompanije | Dejan Bizinger | Opušteno | 12 | 06. 07. 2010. 10:54 |
e-poslovanje i u Srbiji | skaarj | e-Business | 2 | 25. 06. 2007. 15:34 |
USA S-Corp. i poslovanje u Srbiji | Dejan Bizinger | e-Business | 3 | 05. 07. 2006. 10:03 |