Web aplikacije, web servisi i software Frameworks, web servisi, programi, plugin-ovi, ekstenzije korisni za razvoj web sajtova. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
16. 03. 2009. | #1 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
gmail se malo zbunio?
Logujem se danas od kuce na gmail i dobijem ovo:
Kôd:
We can't provide service under the Gmail name in Germany; we're called Google Mail here instead. If you're traveling in Germany, you can access your mail at http://mail.google.com. Oh, and we'd like to link the URL above, but we're not allowed to do that either. Bummer. For general information about Google, please visit www.google.com or www.google.de. Kao i uvek, iz bookmarks sam kliknuo na http://gmail.google.com/
16. 03. 2009. | #2 |
Knowledge base
Wrote a book
|
Meni bez problema radi.
|
16. 03. 2009. | #3 |
član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 16.01.2009
Hvala: 2
6 "Hvala" u 5 poruka
|
Ako Google kaze da si u Nemackoj, onda si u Nemackoj.
Ja nisam imao tih varijanti, cak nisam osetio i ono njihovo ispadanje od pre par nedelja. Doduse kod mene je localizovana verzija, pa mozda ima neke veze sa tim... I ne mogu da verujem da nece da dopuste sr latin. Mislim, nemam nist protiv cir, al voleo bih da mogu da biram.
16. 03. 2009. | #4 |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 14.11.2008
Hvala: 142
129 "Hvala" u 67 poruka
|
Mislim da je google izgubio spor oko naziva gmail u Nemackoj. Neko je zastitio to ime u Nemackoj pre googla i dobio spor. To je verovatno uzrok problema.
Zasto tumaci da si u Nemackoj, to je vec drugo pitanje. |
16. 03. 2009. | #5 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
^ da, to je sigurno to, nego me interesuje da li je ovo slucajnost ili se desava svima, skoro je bio neki slican problem kada smo detektovani kao bugarska, rumunija (..ili nesto slicno, ne secam se)
17. 03. 2009. | #6 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 21.01.2009
Hvala: 3
34 "Hvala" u 22 poruka
|
Koliko mogu da zakljucim, sve je to povezano sa lokalizacijom googla, trude se da pruze usluge "lokalno".
Pa tako meni svako malo adsense na madjarskom, gmail na madjarskom, search na madjarskom... Nemam nista protiv madjarskog jezika, ali jednostavno NE RAZUMEM ga, ma koliko se trudio... Pisao sam mom ISP (cak ih i "napao" preko bloga) oni se izvinjavali do neba, ali kazu da je to do googla... Stvarno me google pocinje nervirati, primetio sam danas da ma kako pokusavam da blokiram cookies koji mi baca google pri searchu, on se ponovo pojavi, zavera? ili nasli nacin da preko flesa ubacuju cookies? U operi ne mogu da se oslobodim google cookies nikako, cupam kosu, i sve manje koristim google za bilo sta. Ni moja zena, mama, tata, deca, prijatelji ne znaju o meni koliko google zna. I to mi se mnogo ne svidja.... |
23. 03. 2009. | #7 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 23.03.2009
Hvala: 1
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Pozdrav,
da li mozes molim te da mi kazes ip range (ili svoj ip), sa kog te google preusmerava na madjarsku lokalizovanu verziju. isto bih zamolio i bluesman-a? Hvala |
23. 03. 2009. | #8 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
Lepota lokalnih decki iz svima nam voljene kompanije
23. 03. 2009. | #9 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
To je SBB range, ne znam sada tačno, nisam kod kuće ali sam čuo da su mnogo sa SBB-a imali sličan problem (pogrešna identifikacija i preusmeravanje na pogrešnu lokalizovanu verziju, bilo search ili gmail ili neki drugi google servis).
23. 03. 2009. | #10 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 21.01.2009
Hvala: 3
34 "Hvala" u 22 poruka
|
ISP je StCable aka sattrakt.net kontaktiraj Arpada da ti poblize objasni arpad.sipos@sattrakt.net
E sad da malo izvoljevam u Vojvodini je u SLUZBENOJ upotrebi i latinicno i cirilicno pismo, za razliku od Srbije. Zato bi bilo dobro da dopustite korisnicima da biraju da li zele interfejs na latinici ili cirilici... Da ne govorim da je u Vojvodini u SLUZBENOJ upotrebi i Madjarski, Slovacki, Rusinski, Romski, Hrvatski i Rumunski jezik.... kad ste toliko zapeli za lokalizaciju trebalo bi onda da prilagodite interfejse sa tim zakonima... za korisnike googla iz Vojvodine.... ovako izbegavam sve i koristim engleski interfejs, jer mi ne "lezi" cirilica.... |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Još malo o korisnicima | bluesman | e-Business | 16 | 08. 03. 2007. 03:11 |
Sesije, jos malo | bluesman | PHP | 9 | 04. 12. 2006. 20:02 |
Malo parsuje HTML malo ne. | Dzordz | Programiranje | 2 | 21. 05. 2006. 23:22 |
Malo je falilo... | bluesman | Web design, Layout, User Interface | 19 | 29. 09. 2005. 23:47 |