|
SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net MySQL, MSSQL, Oracle, Access, ODBC. Ako imate problem brže i preciznije ćete dobiti odgovor ako priložite strukturu tabela ili skript koji kreira tabele i puni ih test podacima umesto što to problem opisujete samo rečima. Sponzor: Baze-Podataka.net - Blog o bazama podataka |
|
Alati teme | Način prikaza |
06. 09. 2012. | #1 |
profesionalac
Qualified
|
Database error - You have an error in your SQL syntax
Već par dana se vrtim oko problema sa bazom podataka u lokalu. U pitanju je skripta vBulletin 4.2.0 i uključio sam blog nedavno da testiram. U meniju se lepo pojavi stavka Blog, ali kad kliknem na nju izlazi mi obaveštenje da postoji greška u MySQL bazi.
Proverio sam da nema slučajno znakova ` umesto ' , i još nekoliko grešaka o kojima se pisalo na Internetu a vezano za grešku 1064. Ništa nisam mogao primenuti ovde na ovome što sad pokušavam osposobiti. Kôd:
Database error in vBulletin 4.2.0: Invalid SQL: SELECT tagcontent.tagid, tag.tagtext, COUNT(*) AS searchcount FROM vb_tagcontent AS tagcontent INNER JOIN vb_tag AS tag ON (tagcontent.tagid = tag.tagid) INNER JOIN vb_blog AS blog ON (tagcontent.contenttypeid = AND tagcontent.contentid = blog.blogid) INNER JOIN vb_blog_user AS blog_user ON (blog.userid = blog_user.bloguserid) WHERE blog.dateline <= 1346962196 AND blog.pending = 0 AND blog.state = 'visible' AND ~blog.options & 8 AND blog.userid NOT IN (631,7430,1921,10577,10997,13780) AND tagcontent.dateline > 1315426196 GROUP BY tagcontent.tagid, tag.tagtext ORDER BY searchcount DESC LIMIT 70; MySQL Error : You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'AND tagcontent.contentid = blog.blogid) INNER JOIN vb_blog_user AS blog_user' at line 4 Error Number : 1064 Request Date : Thursday, September 6th 2012 @ 08:09:56 PM Error Date : Thursday, September 6th 2012 @ 08:09:57 PM Script : http://localhost/blog.php Referrer : http://localhost/forum.php IP Address : 127.0.0.1 Username : novii Classname : vB_Database MySQL Version : 5.5.24-log
07. 09. 2012. | #2 | |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 339
688 "Hvala" u 178 poruka
|
koliko vidim, fali ti nešto tu đe su upitnici (koje sam ja dodao )
Citat:
08. 09. 2012. | #3 |
profesionalac
Qualified
|
Googlajući deo koji je izdvojen u predhodnom posu, naišao sam na jedan zanimljiv predlog. Problem je bio sa sličnim simptomima kao i kod ene na vbulletin forumu, pa sam sledeći savete pogaosio sve pluginove koji su dodavani u kasnijem periodu. Sistem za blogove je potom proradio, a pluginove sam palio jedan po jedan i stalno proveravao da li se greška opet pojavila.
Link do posta gde je objašnjeno šta treba odraditi.