|
Sva početnička pitanja Sva početnička pitanja bi trebala da se postavljaju u ovom forumu, a ako se pretvori u kvalitetnu diskusiju interesantnu svima - prebacićemo je u odgovarajući forum. Molimo "znalce" da ne omalovažavaju početnike, ako žele da pomognu svi ćemo biti zahvalni, ako ne žele, neka preskoče ovaj forum. |
|
Alati teme | Način prikaza |
02. 05. 2009. | #1 |
novi član
Datum učlanjenja: 15.10.2008
Hvala: 2
14 "Hvala" u 1 poruci
|
Dreamweaver, vertikalno centriranje, i divljanje rolovovera sa promenom rezolucije
Cao ljudi,krenuo sam da pravim burazeru sajt,da napomenem
da sam pocetnik, i da mi ovo dodje kao vezbanje, radim u dreamweveru i naisao sam na problem, pocetnu ili home stranicu sam kreirao ovako http://i281.photobucket.com/albums/k...j/1pocetna.jpg prvi problem je sa centriranjem stranice, sve ja to lepo HORIZONTALNO centriram u DW pomocu css panela, ONDA UBACIM ROLOVORER slicice i u live viewu DW sve to lepo izgleda ali kada pogledam u IExploreru rolovorei su se pomerili u stranu potpuno to izgleda ovako http://i281.photobucket.com/albums/k.../pomeranje.jpg ili kada stavim jos vecu rezoluciju ode jos vise ispod mislio sam da u desnom uglu stavim i mali televizor u kome ce da ide flesh video ali i ovaj video bezi kada se nacentrira stranica kada ne centriram ovu web stranicu koja iznosi w 945 h 613 onda je sve normalno i lepo radi ali je priblizeno levoj stranici sto je za ovako zamisljenu stranicu veoma ruzno, inace mi je monitor rez 1024x768 pa se najvise cimam kako li ce izgledati na wide monitorima, takodje voleo bih i da stranica vude i vertikalno centrirana i u sredini,gledao sam to po netu da je tesko,mada nema veze prezivelo bi se to vazno je ovo sa roloverima |
02. 05. 2009. | #2 |
troll mode
Wrote a book
|
Rollover je mnogo bolje uraditi pomocu CSSa nego putem te js skripte sto imas u Dreamweaveru, prosto je dosta evo ti i tutorial
http://dragan.yourtree.org/blog/sr/2...rollover-meni/ |
"Hvala" Eniac za poruku: |
10. 05. 2009. | #3 |
novi član
Datum učlanjenja: 15.10.2008
Hvala: 2
14 "Hvala" u 1 poruci
|
Imam jos pocetnickih pitanja,jer ko pita ne skita
nego sedi kuci i zeva u monitor i petlja sa css-om pre nego sto ista napisem dalje slika problema http://i281.photobucket.com/albums/k.../pomeranje.jpg i cod Kôd:
style type="text/css"> <!-- body { font: 100% Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; background: #000000; margin: 0; padding: 0; text-align: center; color: #000000; background-color: #000; } .oneColFixCtr #container { width: 945px; background: #FFFFFF; margin: 0 auto; border: 1px solid #000000; text-align: left; } .oneColFixCtr #mainContent { background-color: #000; background-image: url(../media/slike/pozadine/4kontakt.jpg); width: 945px; height: 613px; position: relative; } #apDiv1 { position:absolute; width:118px; height:36px; z-index:1; left: 185px; top: 121px; } #apDiv2 { position:absolute; width:103px; height:73px; z-index:1; left: 304px; top: 121px; } --> </style> rolovorei su pozicionirani gde zelim i kada menjam rezoluciju sve je na svom mestu i superiska a to sam postigao tako sto sam oneColFixCtr #mainContent podesio position: apsolutno, i on je valjda postao parent za ove apdivove u kojima su roloveri, posle sam probao i position: relative; kao sto je gore u codu i opet je radilo, i mislio sam da su moji problemi reseni, ali kada sam poceo da radim drugu stranicu "posao" opet je pocelo pomeranje van lezista rolovera, cak iako sam podesavao position: relative ili apsolutan kao u oneColFixCtr #mainContent u predhodnom slucaju na idex.stranici ovo me je bas zbunilo kako da na jednoj stranici sa potpuno istim codom i css-om (smo sa drugacijom pozadinom) radi, a u drugoj stranici ne pa imam nekoliko pitanja - Kako da odredim parent za ove AP DIVOVE najbolje - Da li je vazno da srodni elemenat bude APSOLUTAN ili RELATIVAN kako bi zapoceo novi tok i apsolutno pozicionirao APDIV u kojem mi je rolover - Moze li neko da kaze o hijerarhiji, autoritetu elemenata za apsolutno pozicioniranje i o containing blocu, i uzgred sta god vi smatrate da je vazno, pozz, uzdravlje |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Polovan softver - Photoshop / Dreamweaver / Corel | goran024 | Web aplikacije, web servisi i software | 7 | 11. 02. 2008. 04:56 |
Fireworks + Dreamweaver | PeTkO | Sva početnička pitanja | 2 | 04. 02. 2008. 13:14 |
Macromedia Announces Dreamweaver 8 | dinke | Web aplikacije, web servisi i software | 3 | 12. 08. 2005. 01:01 |