|
Web Hosting, web serveri i operativni sistemi Komercijalni hosting, web serveri, bezbednost, operativni sistemi na serverima |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
04. 02. 2014. | #1 | |||
emperor Selassie
Grand Master
|
403 greška na svim sajtovima na serveru
Imam (drugi ) server kod leaseweb-a, kao "managed", odnosno oni su izvršili setup (apache, ftp, dns, php, mysql, whm, cpanel, ...), ali nisu baš voljni da rešavaju "softverske probleme", odnosno dok server odgovara na ping neće puno da se cimaju.
Do danas je sve radilo ok, i baš dok sam gledao nešto po sajtu od jednom mi iskoči "the server at interestingfacts.org is taking too long to respond"... sačekam ja malo, vidim ništa se ne dešava. Odem u njihov "self service center", ulogujem se, rebootujem server, on se opet "digne", i od tog trenutka svi sajtovi na serveru vraćaju: Citat:
Citat:
Citat:
Ima li neko ideju koje logove da gledam i šta da tražim? Već su počeli ljudi da me zivkaju i da šalju mejlove jer im sajtovi ne rade U pitanju je CentOS 6.4. U WHM mogu da uđem, ako išta znači. |
|||
04. 02. 2014. | #2 |
emperor Selassie
Grand Master
|
Naleteh na guglu da je neko imao sličan problem i rešio je to tako što je pokrenuo /scripts/disablefileprotect
To sam i ja uradio i voila - sajtovi rade. Kontam da sam ovako isključio suPHP ili tako nešto, pa ako neko ima ideju kako da uključim opet taj "file protection" a da sve radi, to bi bilo super |
04. 02. 2014. | #3 |
emperor Selassie
Grand Master
|
Izvinjavam se zbog tri poruke zaredom, ali opcija edit nestaje posle 10 minuta.
Elem, zaključio sam da su svi folderi imali chmod 750 a ova skripta koju sam pokrenuo je vratila chmod na 755 ali samo za public_html foldere svakog accounta. Poddomenima i dalje nije moglo da se pristupi, ali to sam sredio tako što sam ručno vratio chmod na tim folderima na 755. |
05. 02. 2014. | #4 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
Ko je vlasnik fajlova i pod kojim user-om se vrti sajt/web server ?
|
11. 02. 2014. | #5 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
Nisam dugo radio sa centosom, ali on je ranije imao po defaultu aktiviran selinux, pa te mozda to zeza. Mozda si ga samo privremeno iskljucio i onda kad se rebootovao opet se upalio u restrictive modu.
|
|