Sva početnička pitanja Sva početnička pitanja bi trebala da se postavljaju u ovom forumu, a ako se pretvori u kvalitetnu diskusiju interesantnu svima - prebacićemo je u odgovarajući forum. Molimo "znalce" da ne omalovažavaju početnike, ako žele da pomognu svi ćemo biti zahvalni, ako ne žele, neka preskoče ovaj forum. |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#11 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 25.10.2012
Hvala: 16
32 "Hvala" u 9 poruka
![]() |
![]() http://i.imgur.com/aTlLDbW.png - screenshot,
Sada kad nastaju novi problemi (npr.vreme potrebno da se stigne od tacke A do B u zavisnosti od prevoza koji se koristi - peske,auto,gradski,avion i udaljenosti) mozda neko zeli da se udruzimo i razvijemo ovo do kraja? Cilj aplikacije: Da korisnici na jednom mestu isplaniraju putovanje i nakon toga rezervisu. Poslednja izmena od mslavko : 06. 08. 2013. u 15:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() Na koji nacin racunas putanju izmedju 2 tacke? Sta ako je tacka A sa jedne strane reke, a tacka B sa druge, a most je 10km daleko, koji rezultat ti dajes?
![]() |
#13 |
profesionalac
Professional
32 "Hvala" u 9 poruka
![]() |
![]() To su sve problemi za koje nemam konkretna resenja vec samo okvirna, takodje tu je i pitanje da li idete peske, autom, mozda trajektom
![]() Moja racunica bi bila: Realna duzina = pravolinijska putanja * koren iz 2, mada i to nije nesko mnogo tacno ali kad se uzme u obzir i guglova racunica i oni ne znaju koliko brzo neko pesaci (sta ako pesaci umesto 5 km/sat, 8km/sat, koliko procenata onda oni grese), sta ako neko vozi 120km umesto 100, opet greska od 20% tako da su sva ta vremena relativna pa samim tim dozvoljeno je i neko odstupanje. Meni nije toliko bitna km izmedju tacke A do B koliko vreme potrebno da se stigne od A do B a to je naravno u direktnoj zavisnosti od kilometraze ![]() Ne znam kako bi ovo moglo da se resi. Univerzalno resenje za sve distance zasigurno ne postoji |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |||||
banned
Professional
Datum učlanjenja: 04.06.2005
Hvala: 0
738 "Hvala" u 83 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
Citat:
Citat:
api-key za v3 nije obavezan. Citat:
Citat:
A možeš koristiti i Directions Service pomoću Waypoints ali tu imaš ograničenje na 8 waypoint-a: https://developers.google.com/maps/d...ions#Waypoints
![]() |
![]() |
#15 |
profesionalac
Professional
32 "Hvala" u 9 poruka
![]() |
![]() Neka v1 ide ovako jer imam bitnijih stvari za resavanje...
Ionako sam ovo zamislio kao ne automatski trip planner vec rucni gde proizvoljno biras i sam odlucujes gde ces ici i sta raditi a ne kao kod ostalih da ti automatski daje sugestije. Ustvari sugestije dobijas (kad radi objekat, koliko vremena bi proveo ali sam odlucujes sta i kako) Ovo ce biti neka verzija jsfiddle-a za planiranje putovanja, znaci kada kreiras nesto dobijes link koji delis a ostali mogu da doradjuju plan... |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|