Sva početnička pitanja Sva početnička pitanja bi trebala da se postavljaju u ovom forumu, a ako se pretvori u kvalitetnu diskusiju interesantnu svima - prebacićemo je u odgovarajući forum. Molimo "znalce" da ne omalovažavaju početnike, ako žele da pomognu svi ćemo biti zahvalni, ako ne žele, neka preskoče ovaj forum. |
|
Alati teme | Način prikaza |
02. 05. 2009. | #1 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 02.05.2009
Hvala: 27
8 "Hvala" u 6 poruka
|
Prosto, al ne znam kako :)
Pokretanjem ove jednostavne stranice odmah se izvrsava funkcija go(); Na strani se ispise text iz javascripta "Ispis teksta" i prikaze se tekst polje.
Kad kliknem na link da se izvrsi funkcija "go", ona se izvrsi ispise se tekst, ali se ne prikazuje text polje. Kako da izvedem i kad kliknem na link da se ne gubi ovo tekst polje? Kôd:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"> <html> <head> <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250"> <meta name="generator" content="PSPad editor, www.pspad.com"> <title></title> <script type="text/javascript"> go(); function go() { document.write("Ispis teksta"); } </script> </head> <body> <a href="javascript:void(0)" onclick=go()>Klikni me</a> <input type="text" name="ime"> </body> </html> |
03. 05. 2009. | #2 |
Miljenko Rebernišak
Qualified
Datum učlanjenja: 05.03.2009
Hvala: 4
25 "Hvala" u 22 poruka
|
Razlog za to je sto document.write ispise celu novu stranicu. Tebi treba da promenis samo neki tekst ako sam skontao. Za to koristi div i innerHTML. body onload koristis iz razloga sto svi objekti moraju biti kreirani pre nego pokusas da ih izmenis.(mozes skript staviti i iza div-a )
evo ti primer Kôd:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"> <html> <head> <script type="text/javascript"> function go() { document.getElementById('test').innerHTML="Ispis teksta"; } </script> </head> <body onload="go()"> <div id="test"></div> <a href="#" onclick="go();return false;">Klikni me</a> <input type="text" name="ime"> </body> </html> Poslednja izmena od razno : 03. 05. 2009. u 01:05. |
03. 05. 2009. | #3 |
profesionalac
Qualified
8 "Hvala" u 6 poruka
|
Hvala ti "razno" sto si odgovorio.
Taj tvoj primer sto si naveo radi. Problem je sto sam ja naveo najjednostavniji slucaj, samo tekst, a potrebno je neesto vise od obicnog teksta, npr. neki Html kod: <table style='background:blue;width:200px;height:200px'>< tr><td>Test, test</td></tr></table> Kôd:
<script> vv="<table style='background:blue;width:200px;height:200px'><tr><td>Test, test</td></tr></table>"; //document.writeln(vv) document.getElementById('test').innerHTML=vv; </script> Hvala ti jos jednom! |
03. 05. 2009. | #4 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 21.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
|
Pa sam si sebi napisao rešenje gore.
Probaj ovaj primer što si naveo i videćeš da radi. innerHTML, samo ime mu govori, predstavlja HTML u okviru kontrole, tako da mu možeš dodeliti string koji u sebi sadrži HTML elemente bez probleme. |
03. 05. 2009. | #5 |
profesionalac
Qualified
8 "Hvala" u 6 poruka
|
Najpre nije htelo a onda je proradilo, al ja sam vec bio postavio pitanje.
Hvala! |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
PHP/MySQL pomoć (prosto za one koji znaju) | Deusdies | PHP | 3 | 24. 10. 2010. 13:49 |
Kako otkriti kako je neko provalio u sajt | Aleksandar.Ilic | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 41 | 21. 03. 2008. 23:45 |
Problem oko ispisa (dvije tabele) ne znam kako nazvat. | nEdImT | Sva početnička pitanja | 9 | 03. 02. 2008. 03:06 |
Znam da gledaš! | Ilija Studen | Linkovi | 3 | 13. 06. 2007. 11:33 |