Web aplikacije, web servisi i software Frameworks, web servisi, programi, plugin-ovi, ekstenzije korisni za razvoj web sajtova. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
01. 08. 2010. | #1 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 02.05.2009
Hvala: 27
8 "Hvala" u 6 poruka
|
Frameworks i SEO
Da li koriscenje frameworkova u izradi sajtova, konkretno Codeignitera, moze uticati na SEO, odnosno da se sajt ne moze optimizovati dobro, kako sto bi se to uradilo sa sajtom bez frameworkova?
Ubedjuje me SEO majstor da je nemoguce isterati sajt, radjen preko frameworka, na prvu stranu google-a! Kakva su vasa iskustva? Molim vas dajte neki valjan argument da mu stavim do znanja da ne utice puno! Inace necu imati mira ,jer je sajt vec uradjen u CI. |
01. 08. 2010. | #2 |
majstor
Wrote a book
|
"Ubedjuje me SEO majstor da je nemoguce isterati sajt, radjen preko frameworka, na prvu stranu google-a!" Ovo nema smisla i previshe je generalizacije.
CI ima jako dobru strukturu linkova i mogucnost podesavanja / rutiranja istih tako da ne vidim stvarno u cemu bi bio problem sto se tiche SEO-a. |
01. 08. 2010. | #3 |
profesionalac
Qualified
|
Ne bi trebalo da ima problema. Vise zavisi od organizacije koda. Ukoliko si zakovao linkove i ostale elemente i razbacao ih po kodu, ne postoji taj koji ce odraditi SEO.
|
01. 08. 2010. | #4 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
dobar ti taj "majstor"...
nadji nekog SEO majstora koji ume da programira php i poznaje CI i neces imati problema... framework znaci da se mnoge stvari rade automatski i onda je ljudima koji se ne razumeju u php problematicno da tu nesto menjaju, pa krive FW za los SEO... sto je naravno glupost, jer svaki iole ozbiljniji sajt zahteva CMS, i zapravo je mnogo lakse raditi SEO tako, nego sa stotinama statickih strana sto bi bila nocna mora za fine-tuning...
01. 08. 2010. | #5 |
profesionalac
Qualified
8 "Hvala" u 6 poruka
|
Ima neki program koji oponasa robota i kaze da ne cita nista, nikakve kljucne reci, ni keywords ni description, jer u index.php fajlu, nema niceg, a robot od njega polazi i to ga zbunjuje.
|
01. 08. 2010. | #7 |
profesionalac
Qualified
8 "Hvala" u 6 poruka
|
Ovaj moj SEO majstor jako dobro radi SEO sa obicnim proceduralnim progr., gde se u index.php nalazi i PHP i HTML, i nema tog sajta kojeg ne moze da izbaci na prvu stranu googla, ali sa ovim nikada nije radio i mislim da se plasi da pokusa.
Da li je potrebno google robota preusmeriti na neke druge foldere u okviru viewsa(ako CI to dozvoljava) da bi njegovo iscitavanje bilo kako treba? Sta treba tacno preduzeti? |
01. 08. 2010. | #8 |
branislav mandic mando
Wrote a book
Datum učlanjenja: 30.10.2009
Hvala: 261
486 "Hvala" u 189 poruka
|
^ Hmm...a da taj SEO majstor nisi zapravo ti?
Mislim, ako je zaista SEO majstor, on ce sam naci odgovore na sve nedoumice...nema potrebe da ti posredujes. A ako je taj SEO majstor tvoj alter ego, opet nije problem, nego nekako odvlaci paznju sa sustine problema.
01. 08. 2010. | #9 |
profesionalac
Qualified
8 "Hvala" u 6 poruka
|
Nisam ja taj seo majstor, na zalost, a voleo bih da jesam.
Ne posredujem i nema on pojma da ja pitam po forumima, nego sam hteo da se informisem o ovome, koliko ja to mogu da skapiram. Najbitnije da je sinoc, tj. jutros, prihvatio da pokusa da optmizira ovo sto je uradjeno samo je ubedjen da treba nekako da preusmeri robota na folder "views" gde se nalaze fajlovi sa HTML-om i gde su linkovi za njega vidljivi. Koliko je meni poznato, robot cita ono sto server vrati, kada se radi o php ili asp, ne cita direktno iz fajla. Gresim li? |
01. 08. 2010. | #10 |
Milan Cvejic
Wrote a book
|
Najednom svako postade SEO majstor...
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
PHP frameworks, again | robi-bobi | PHP | 115 | 22. 02. 2011. 21:07 |
Mobile development frameworks | robi-bobi | Web aplikacije, web servisi i software | 11 | 13. 09. 2010. 21:10 |
Frameworks performance arena: Symfony vs Rails vs Django | Petar Marić | Programiranje | 5 | 21. 07. 2006. 14:46 |