Web aplikacije, web servisi i software Frameworks, web servisi, programi, plugin-ovi, ekstenzije korisni za razvoj web sajtova. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
25. 02. 2009. | #1 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
Safari 4
Vidim da ovde nismo pričali o novom Safari browseru.
Meni lično na mac-u nije se proslavio ( Mail.app mi je bacao neke web-kit greške ) , ali na windows mašini radi više nego odlično. Prolazi Acid Test 3, dok po svim benchmark testovima dere sve trenutne js engine
25. 02. 2009. | #2 |
novi član
Na probnom radu
|
Nije da se bavim nekim masovnim upload-om, ali zasmetalo mi kod Safarija to što mi ne otvara rapidshare login, a i desi se da bez nekog posebnog razloga prekine da učitava stranicu... Dovoljno da se ne preselim sa FF-a
|
26. 02. 2009. | #3 |
web dude
Grand Master
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 46
24 "Hvala" u 21 poruka
|
izgleda fino, inace u poslednje vreme za surf koristim iskljucivo safari (win).
26. 02. 2009. | #4 |
Igor Marinović
Expert
|
Instalirao sam ga, i stvarno je osetno, ali osetno brži nego Firefox.
Razlika je tolika da razmišljam da ga počnem koristiti kao primarni browser.
26. 02. 2009. | #5 |
I'm a PC too.
Wrote a book
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
|
Ili mi se čini ili su tabovi sada prebačeni na gore??? U.Ž.A.S. I inače, pa ovo je sad pljunuti Chrome, po izgledu. Oh well
A što jes jes, i meni se čini da zaista prosto LETI, nevezano za JavaScript, čak i stranice bez istog nekako mi prikazuje *baš* brzo. Mislim da su dali domaći svim ostalim što se brzine tiče.
26. 02. 2009. | #6 |
Igor Marinović
Expert
|
Za svaki U.Ž.A.S. ima leka:
defaults write com.apple.Safari DebugSafari4TabBarIsOnTop -bool FALSE ... i tabovi se vrate ispod. Ovo je, naravno, na Macu, a verovatno ima neka slična caka i za Windows. Na prvi pogled izgleda čudno, ali nakon kratkog vremena se čovek navikne, ima smisla, ako ni u čemu drugom, onda u manjem zauzimanju mesta. Slažem se da prosto leti i sve je responsivnije i brže.
26. 02. 2009. | #7 | |
profesionalac
Professional
|
Citat:
26. 02. 2009. | #8 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 06.09.2007
Hvala: 21
11 "Hvala" u 11 poruka
|
zasto raspravljati o safariju 4 ako je i dalje u razvoju? zato i ne cudi so se mail raspada... a i pitanje meseci je kada ce se pojaviti i ostali brovseri sa ubrzanim js masinama, a za prihvatanje novog browsera to i ne znaci puno jer ljudi tesko menjaju navike. Jer mislim da nece obicni korisnici pohrliti na Safari4 jer izvrsava Acid3 ludo i brzo, ponarocito na safari jer je doneo na pc skroz drugi interfejs od onog koji je standard na windowsu. Otisao sam u offtopic, ali mislim da safari nece skoro steci neku veliku popularnost u globalnom smislu, bnajmanje jos 1-2 godine ako ne i vise. Imam mac ali ga ne koristim, samo za potrebe testiranja, ako ce biti i sa verzijom 4 kad se bude pojavila (kroz redovan update).
|
26. 02. 2009. | #9 |
expert
Master
|
A zasto da ne raspravljamo?
Zato je tu forum. Elem stavio sam ga i stvarno radi perfektno, licno mi se dizjan interfejsa ne svidja ali to je stvar navike izgleda... |
27. 02. 2009. | #10 |
emperor Selassie
Grand Master
|
Off Topic: LOL! Pomislih da STELLANOVA odgovara sam sebi u fazonu: Zašto? A zašto da ne xD Daj promenite te avatare |
7 članova zahvaljuje Nemanja Avramović za poruku: |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Safari i jquery parallax | teknoledge | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 1 | 28. 04. 2009. 10:31 |
Safari za Windows | bojan_bozovic | Web aplikacije, web servisi i software | 12 | 22. 03. 2007. 10:01 |
Safari preview | godza | Linkovi | 3 | 29. 04. 2006. 03:40 |