|
Web aplikacije, web servisi i software Frameworks, web servisi, programi, plugin-ovi, ekstenzije korisni za razvoj web sajtova. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
15. 11. 2006. | #1 |
Domagoj Horvat
Expert
|
baza gradova sirom svijeta sa geografskim duzinama/sirinama...
Off Topic: nisam bio pametan kud ovo da stavim, pa reko ajd ovdje.. (ako ne odgovara, molim moderatora da prebaci drugdje) trebalo bi mi, ako netko ima, baza sto vise gradova svijeta ali sa pripadajucim geografskim duzinama i sirinama. radim software za on-line izracunavanje horoskopa na astro-art.u i dio sa manuelnim unosenjem sirina/duzina je zavrsen, pa bi mi bilo idealno da postoji nesto ovako gotovo sta se jednostavno da uklopit, da ne moram sam krpat sa vise strana. format zapisa duzina/sirina (u nacelu) nije bitan (posto postoji nekoliko uobicajenih nacina zapisa, tipa: 46E15 ; 46,45E ; 46°45'E itd...) bilo bi idealno da su stvari opcenito oblika: grad | drzava | duljina | sirina... pa ako netko ima, mlogo bi mi znacilo (Edit: bilo bi savrseno da ima i timezone posto mi je to jedan od krucijalnih parametara za izracune)
postoje ludosti bez kojih je nemoguce ljudsko dostojanstvo Poslednja izmena od dee : 15. 11. 2006. u 06:28. |
15. 11. 2006. | #2 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
Off Topic: a koje efemeride planiras da koristis, ako nije tajna ?
15. 11. 2006. | #3 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
potrazi api za GIS negde ( samo to je skupa igracka ) mozda eventualno da probas google earth api ...
e da efemeride ... gde si pokupio sql ?
15. 11. 2006. | #4 | |
Domagoj Horvat
Expert
|
Citat:
salim se... uspio sam NASAin JPL dobit prebacen u geocentricni sistem (ima nekoliko nacina kako se to konvertira, Moshier je jedan od njih...uglavnom, sve [ozbiljnije] efemeride krecu od JPLa) -> http://ssd.jpl.nasa.gov/ ja sam u pricu upo negdje na pola... iz postojecih efemerida na webu, uspio sam izvuc sql za period od 1900-2020 (trenutno mi je to i vise nego dovoljno, a taj period je proizvoljan odabir, moze i vise i manje)... radis/radio nesto slicno?
postoje ludosti bez kojih je nemoguce ljudsko dostojanstvo Poslednja izmena od dee : 15. 11. 2006. u 09:45. |
|
15. 11. 2006. | #5 | ||
Domagoj Horvat
Expert
|
Citat:
Citat:
sve u svemu, prljavi rudarski poso
15. 11. 2006. | #6 |
Domagoj Horvat
Expert
|
uglavnom, stvar vec radi... npr. polozaji planeta za danas u podne:
http://www.astro-art.net/danas.php (ili na naslovnici s lijeve strane) jos samo ovo s gradovima da uklopim i nakon toga -> PHP+GD library
15. 11. 2006. | #7 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
bravo ... ajde sutra na icq da eventualno porazgovaramo o saradnji
btw za bazu sirina i duzina .... vrlo verovatno da postoji nesto ... moguce isto da se obratis kod nase ...mada je implementacija uvek laksa preko api-a
15. 11. 2006. | #8 | ||
Domagoj Horvat
Expert
|
Citat:
Citat:
15. 11. 2006. | #9 |
expert
Grand Master
|
http://www.geonames.org/export/
ima cak i nekih sela iz moje opstine edit: ispravka: ima SVA sela iz moje opstine! |
15. 11. 2006. | #10 |
član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 10.02.2006
Hvala: 1
1 "Hvala" u 1 poruci
|
http://www.heavens-above.com
Ovde imas *SVE* gradove i sela. Jedino sto ces morati da napravis skript koji ce da pokupi sve sto te zanima. Pozdrav!
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Potreban spisak gradova u SR, CG, HR, BA, SI | ppavlovic | Opušteno | 16 | 05. 09. 2011. 12:44 |
baza problem | evil | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 11 | 29. 03. 2009. 19:53 |
Distance izmedju gradova u srbiji? | krokodil | Web aplikacije, web servisi i software | 4 | 20. 02. 2009. 22:46 |
Baza drzava i gradova | kodi | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 6 | 11. 10. 2007. 22:16 |
Volenterski programi sirom sveta | Aleksandar.Ilic | Opušteno | 8 | 08. 11. 2006. 17:25 |