|
e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
17. 10. 2010. | #1 |
član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 23.09.2007
Hvala: 0
510 "Hvala" u 7 poruka
|
WebMoney - Linkovanje kartice ili ne
Do sada sam koristio ePassporte i pošto su pre izvesnog vremena prestali da izdaju VISA debit kartice, ja sam linkovao svoju MasterCard i na taj način povlačio novac.
Sad kad je ePassporte prestao da radi (a ja izgubio $42 ) prinuđen sam da pređem na WebMoney. Oni i dalje izdaju debit kartice i to preko iste one banke koja je i bila problem zbog kojeg se ugasio ePassporte. Ta kartica košta $87, a nije sigurno da i ona neće sutra biti ugašena. I oni kao i nekad ePassporte nude opciju da se poveže već postojeća kreditna/debitna kartice, ali traže da im pošaljem skeniranu stranu mog pasoša. Zar na taj način ja ne dajem nekome sve moguće podatke neophodne za krađu indentiteta? Pasoš bih morao slati u oba slučaja. Povezivanje moje kartice sa njima ima svoje prednosti kao što su: niza provizija za podizanje gotovine (to u ovom slučaju diktira banka) i nešto niži troškovi kod izdavanja. S druge strane radi se o kreditnoj kartici i ne želim da neko napravi minus na njoj. Kakva su vaša iskustva sa sličnim servisima? Da li je bezbedno da im pošaljem kopiju pasoša? Koju bi ste vi karticu uzeli/koristili?
18. 10. 2010. | #2 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 13.11.2006
Hvala: 13
145 "Hvala" u 11 poruka
|
http://www.payoneer.com/
Cak mislim da je izdavanje kartice sada besplatno. |
18. 10. 2010. | #4 |
član
Na probnom radu
510 "Hvala" u 7 poruka
|
Znam ja za to ali affiliate program plaća samo na PayPal i WebMoney.
18. 10. 2010. | #5 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
|
Ako si imao ta 42 USD na Viza kartici onda nisu izgubljeni, mozes jednostavno da ih povuces sa bilo kog ATM-a. Wallet je druga prica, cak i ako budu slali to ce biti wire a 42USD ne pokrivaju troskove slanja tako da se ne isplati.
|
19. 10. 2010. | #6 |
član
Na probnom radu
510 "Hvala" u 7 poruka
|
Bile su u walletu. VISA karticu nikad nisam ni uzeo već sam linkovao moju MasterCard. Troškovi prebacivanja su bili 1% (ili minimalno $5) po transakciji. Izgleda da to više ne nude, pa sam se pozdravio sa tim. Koliko je ljudi kao ja koji imaju manje od $50 u walletu i koje neće moći povući. Nije ni čudo što nisu upozoravali već su preko noći ugasili sve servise na sajtu i sad ih samo možemo kontaktirati putem emaila, na koji niko ne odgovara već 10 dana.
Da ne dužim dalje, danas sam dobio informaciju da je odobren alternativni metod plaćanje (umesto ePassporte) AlertPay, pa mi dalje informacije o WebMoney mi nisu potrebne.
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
iframe i linkovanje piratskih sadrzaja? | trazimcuruzabrak | Istine i zablude | 23 | 02. 09. 2010. 12:28 |
2checkout i kartice u Srbiji | ppavlovic | Istine i zablude | 13 | 26. 01. 2010. 17:12 |
Linkovanje | bluesman | Web design, Layout, User Interface | 3 | 04. 12. 2005. 13:25 |
Međusobno linkovanje sajtova na istom serveru | Ilija Studen | Marketing i SEO | 7 | 03. 11. 2005. 16:08 |