|
SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net MySQL, MSSQL, Oracle, Access, ODBC. Ako imate problem brže i preciznije ćete dobiti odgovor ako priložite strukturu tabela ili skript koji kreira tabele i puni ih test podacima umesto što to problem opisujete samo rečima. Sponzor: Baze-Podataka.net - Blog o bazama podataka |
|
Alati teme | Način prikaza |
26. 08. 2006. | #1 |
novi član
Datum učlanjenja: 26.08.2006
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Kako da konvertujem tabelu iz MS Excels u MySQL
Koji je najprostiji i najpouzdaniji nacin da fajl iz MS Excel-a konvertujem u MySQL (jedva da sam pocetnik sa SQL-om do sada sam radio sa FoxPro-om)
|
26. 08. 2006. | #2 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
exportuj csv i onda pogledaj
http://www.php.net/fgetcsv
26. 08. 2006. | #3 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Ja uzmem copy iz excela i paste u word i onda sa search-replace dobijem .sql file koji kasnije samo ubacim u bazu.
26. 08. 2006. | #4 |
profesionalac
Qualified
|
www.xbaseview.com
Inace pogledajte ovaj program, za nekih 25-30 eura ga mozete kupiti, a stvarno je izvrstan radi konverziju iz nekih 14 formata baza podataka u 12 formata.
26. 08. 2006. | #5 |
Dejan Katašić
Wrote a book
Datum učlanjenja: 10.06.2005
Hvala: 129
86 "Hvala" u 43 poruka
|
Heh, ja sam snimao sheetove kao html, napisao greasemonkey skript koji podatke iz tabele potrpa u formular i pošalje php stranici koja kreira tabelu u bazi i natrpa podatke. Nije savršeno, obzirom da se browser buni za poduže izvršavanje skripta, ali odradi se :-)
|
26. 08. 2006. | #6 |
Душан Бошкић
Qualified
|
Nije baš najprostije
http://www.webthang.co.uk/tuts/tuts_...rt/convert.asp, kao što rekoh nije baš najprostije, ali je najpouzdanije, više puta isprobana metoda za koju mogu da garantujem 100%
26. 09. 2006. | #7 |
expert
Expert
|
pa, zavisi od strukture sheet-a, tj. da li su podaci u kolonama kao ime=>vrijednost ili je manje/vise zapetljano jer onda pada u vodu prosto procitaj->zapisi.
konkretan "problem" koji sam imao prije nekoliko dana: import cjenovnika racunarskih komponenti: kategorija1 komponenta | opis | cijena komponenta | opis | cijena [...] kategorija2 komponenta | opis | cijena itd naravno, importovati u bazu sa pravilno dodijeljenim kategorijama. nije bilo druge nego export u csv + parce custom koda. uglavnom, poenta je u csv-u edit: ja malo zakasnio, tek sad skontah. nije me bilo 2 mjeseca, otpadose ledja citajuci
Poslednja izmena od oliver : 26. 09. 2006. u 16:25. |
26. 09. 2006. | #8 |
old school
Professional
|
Nije potrebno otkrivati toplu vodu...
Hint: LOAD DATA INFILE Bas nedavno je bila diskusija na ES-u o tome (ukoliko dopustate link): http://www.elitesecurity.org/t172445...-punjenja-baze
26. 09. 2006. | #9 | |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 22.06.2005
Hvala: 14
30 "Hvala" u 19 poruka
|
Najjednostavnije pomocu NavicatMySQL-a : http://www.navicat.com/
Citat:
|
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
mysql timeout - kako setovati? | kovacm | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 3 | 12. 04. 2010. 20:34 |
kako rezultate mysql upita najlakse smjestiti u tabelu..? | dejan86 | PHP | 8 | 16. 09. 2009. 01:15 |
Kako efikasno dodati kolonu, popuniti je i dodati nove indexe na veliku tabelu | kaizen | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 3 | 17. 04. 2009. 19:37 |
[REŠENO] pretvoriti interger u 4 bajta i ubaciti u mysql tabelu? | Peca | Programiranje | 4 | 22. 01. 2009. 16:17 |
Kako do Oracle i Mysql sertifikata??? | LiquidBrain | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 13 | 20. 03. 2007. 14:04 |