|
PHP PHP aplikacije, Smarty, PEAR |
|
Alati teme | Način prikaza |
11. 05. 2010. | #1 |
web dude
Grand Master
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 46
24 "Hvala" u 21 poruka
|
Imam problem sa spamom, kako da resim ? prolazi mi na formi
Znaci razbija me spam, ... u cilju moje edukacije i gubljenja vremena pre nekog vremena sam iskuckao http://mobko.com/, ali me razbija spam, puni mi bazu djubretom svakodnevno.
npr. forma http://mobko.com/add/284 dole sam lepo stavio pitanje "Koliko je dva plus tri?", kako sad on zna koliko je, $%^(&()%$ odgovor je 5 - znaci cifra. ne moguce da pogadja, i lupa... ne mogu prosto da verujem da ga to nije zaustavilo. ne interesuje me gotovo resenje, voleo bi da mi neko samo uputi kako da iskuckam nesto i da budem pametniji od glupog bot-a.
11. 05. 2010. | #2 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
|
Koliko vidim, pitanje je uvek isto?
To ti onda nije dovoljna zastita, pogotovu ako je domaci spamer, a ako je strani, google translate mu olaksao posao Bolja varijanta bi bila da se brojevi razlikuju, ali se i to lako zaobilazi. Jedino captcha resava stvar, mozes koristiti recaptcha.net servis.
11. 05. 2010. | #3 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 02.10.2006
Hvala: 263
275 "Hvala" u 104 poruka
|
ili da se odgovor kuca slovima, "pet" umesto 5...
i naravno dodati jos pitanja... pa onda random prikazivati po jedno... |
11. 05. 2010. | #4 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
recaptcha ... to ne probijaju ( jedino manuelno )
11. 05. 2010. | #5 |
Knowledge base
Wrote a book
|
ReCaptcha definitivno, odbija svu tu gamad
|
11. 05. 2010. | #6 |
web dude
Grand Master
24 "Hvala" u 21 poruka
|
Probacu ovako, ... hvala svima, sinoc sam se bas iznervirao kad sam video koliko tog djubreta ima u bazi. ako ne upali ona ReCaptcha.
11. 05. 2010. | #7 |
profesionalac
Qualified
|
Iskoristi ovu klasu, http://www.salebab.net/jednostavna-m...i-bot-zastita/
Jednostavna je i imaš tu i objašnjenje kako radi, za sad još uvek nije prošlo ništa...
11. 05. 2010. | #8 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 23.06.2005
Hvala: 35
35 "Hvala" u 30 poruka
|
Kao i tebe, i mene mnogo nerviraju varijante Captcha, a pogotovo ReCaptcha Slažem se da daju najbolje rezultate, ali me nerviraju.
Imam iste probleme kao ti - desetine (neki dan i stotine) SPAM poruka, preko formulara. Pre neki dan sam gledao te poruke i video da sve potiču od botova, i da samo EMAIL polje popunjavaju u pravom formatu, a ostala polja potpuno nasumično. To me je navelo da pokušam nešto jednostavno: za EMAIL polje promenio sam label u "Elektronska pošta" i, još bitnije, NAME atribut u "elektronska-posta" (bio je "email" kao i kod tebe), a zatim sam postavio jednostavnu proveru formata email adrese za ovo polje. Rezultat je da već tri dana nema ni jedne SPAM poruke sa formulara! Da se razumemo, ovo nema nikakvog smisla ako te neko namenski spamuje, ako dođe i pogleda tvoj formular. Kod mene nije bio taj slučaj, već neki lutajući botovi koji nasumično dolaze, a ne znaju srpski. |
11. 05. 2010. | #9 |
web dude
Grand Master
24 "Hvala" u 21 poruka
|
^ sumljam da me neko pakuje namenski, jer ni jedan oglas ne prolazi na prvu stranu (mada imam gradove suplje to moram da sredim) posto ne prolaze email validaciju.
probacu i to ... hvala
11. 05. 2010. | #10 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
Ima fora i da ostavite jedno polje i pored napišete "Ostavite prazno"... Bot obično upiše neku glupost. nazive polja obavezno na "naški" prevesti
A možete pokušati haplicirati Akismet... Meni u wordpress'u radi posao kako treba... |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Da li to Httpool počinje sa spamom? | Dragan Varagić | Marketing i SEO | 49 | 23. 06. 2008. 17:22 |
VBA kako koristiki istu promenjivu kroz vise formi? | vidak | Programiranje | 3 | 04. 11. 2007. 19:44 |
Kupio sam hosting na host011 i imam problem? | ducka | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 12 | 13. 01. 2007. 23:58 |
Imam VISA Virtuon, i sta sad?! | sirNemanjapro | e-Business | 18 | 01. 11. 2006. 23:56 |