Web aplikacije, web servisi i software Frameworks, web servisi, programi, plugin-ovi, ekstenzije korisni za razvoj web sajtova. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
12. 11. 2007. | #1 |
Miloš Vučić
Grand Master
|
Kako prevariti VB za slike?
Imam sledeći problem: VB ima verovatno negde u opcijama da proverava da li je nešto što ide u img tag zaista slike i nikako ga ne mogu naterati da mi npr:
Kôd:
edit: evo čak i kad ga stavim kao kod, on isparanoiše... čim vidi = tu je kraj. Pokušavao sam da na kraj urla stavim extenziju slike npr.: Kôd:
Neko rešenje? Da li će se morati koristiti rewrite i ako da, kako? edit: u jednom trenutku pomislih cak da možda proverava headere, ali i link koji pokušavam da nateram da radim uredno javlja: Kôd:
Content-Type: image/jpeg
Kotler je bio u pravu. Ko radi srcem nema konkurenciju. Poslednja izmena od pcigre : 12. 11. 2007. u 11:33. |
12. 11. 2007. | #2 |
Comfortably Numb
Professional
|
Mislim da ima negdje opciju "Allow dynamic images" ili tako nesto, cini mi se da ga to koci.
12. 11. 2007. | #3 |
Miloš Vučić
Grand Master
|
Znam, ali nisam administrator već korisnik VB foruma
13. 11. 2007. | #4 |
Comfortably Numb
Professional
|
A... onda napravi neki dobar .htaccess pa "pozovi" sliku kao /galerija/bla/blabla/slika.jpg, mislim da ti drugacije nece poci za rukom da ga prevaris
13. 11. 2007. | #5 | |
Miloš Vučić
Grand Master
|
Citat:
13. 11. 2007. | #6 |
profesionalac
Professional
|
Kôd:
RewriteEngine On RewriteRule ^slika/([a-zA-Z.]+)/([0-9]+)/([0-9]+)([a-zA-Z.]*)$ main.php?g2_view=$1&g2_itemId=$2&g2_serialNumber=$3 p0z |
"Hvala" Nenad Vasić za poruku: |
13. 11. 2007. | #7 |
Miloš Vučić
Grand Master
|
Hvala na pomoći.
Zanima me sada da li nekako mogu da uradim da se to automatski 301 redirektuje na stari i pravi link?
14. 11. 2007. | #8 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
ako stavis:
RewriteRule nesto http://server.com/nestodrugo [R=301] dobices permanent redirect nesto->nestodrugo... nisam siguran da je obavezno, ali je preporucljivo da koristis pun URL sa sve http://... kao metu, jer je spoljna redirekcija u pitanju..
14. 11. 2007. | #9 |
Miloš Vučić
Grand Master
|
Promenjeno na pun url i dodata redirekcija.
Još jednom, hvala obojici.
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
SEO za slike | Old | Poslovne ponude i zapošljavanje | 0 | 02. 09. 2009. 02:34 |
Kako staviti Link u odredjeni deo jedne slike | Osensej | Sva početnička pitanja | 3 | 19. 03. 2009. 20:57 |
Kako staviti sliku pored slike poravnato po vertikalnoj sredini | ljtruba | Sva početnička pitanja | 1 | 17. 03. 2008. 15:07 |
Kako doci do slike YouTube videa? | Misha | Sva početnička pitanja | 6 | 26. 02. 2008. 14:31 |
Tip Slike | mega023 | PHP | 6 | 17. 01. 2006. 11:32 |