Komunikacije VOIP (Voice Over IP), handheld, Instant Mesengers, protokoli, P2P...ICQ, Jabber, MSN, ... |
|
Alati teme | Način prikaza |
18. 08. 2007. | #1 |
Moderator
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 71
175 "Hvala" u 58 poruka
|
Twitter
Pre par meseci sam napravio nalog na Twitter-u ali ga do danas nisam koristio. Stavio sam ga i na eMarketingBlog preko Twitter Tools widget-a koji omogucava pisanje tweets-a direktno preko sajta.
Ono sto je meni posebno zanimljivo je kako takvo jednostavan koncept je dobio toliku popularnost i buzz medju blogerima najvise zbog toga sto je Twitter napravio Evan Williams, ista osoba koja je osnovala Pyra Labs (Blogger.com) i Odeo. Zanima me jedna stvar. Posto tamo ima opcija da pratite sta rade vasi prijatelji na vise nacina (web, mobilni, IM), da li to znaci da se Twitter moze koristiti i kao biznis servis? Na primer, jedna firma od par stotina zaposlenih stavi sve svoje zaposlene na Twitter, napravi se korporativni nalog i onda se posalje poruka koju ce svi zaposleni primiti na svoj mobilni sa 0 dinara troskova. Kod od vas koristi Twitter i sta mislite o ovom servisu?
18. 08. 2007. | #2 |
troll mode
Wrote a book
|
U principu moze, ali twitter zna ponekad da zabaguje, pa ti onda takvo slanje poruka moze biti jalovo. A mislim i da ima odredjeni gap izmedju slanja poruke i primanja ali nisam siguran...
Koristim twitter par meseci i sto se koncepta tice, imas i Pownce o kome se toliko pricalo ovih dana (smorilo je) i na istu foru je postao popularan. Jer iza njega stoje velika imena - Kevin Rose u ovom slucaju. Inace twitter vise tretiram kao jos jednu internet zezalicu i priliku da svoje vreme ucinim neproduktivnijim. A i lepo izgleda na blogovima, sjajna prilika za one koji zele u potpunosti da prate vas izuzetno zanimljivi zivot, mada ga ja licno ne koristim. Poslednja izmena od Eniac : 18. 08. 2007. u 20:37. |
11. 10. 2007. | #3 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 09.04.2006
Hvala: 5
61 "Hvala" u 18 poruka
|
Sad sam baš hteo da napišem post o Twitteru pa vidim da je Bizinger to već uradio pre par meseci.
Ovo je genijalno. Ne sećam se kad sam zadnji put video nešto ovako korisno na netu. Plus, povezuje real life i net što je jako bitno. Ko još nije probao o čemu se radi - prosto, na Twitter postujete šta trenutno radite, bilo sa mobilnog, sa weba, sa chata... ako ste u nekom poslu i ne javljate se na telefon kao što ja često radim, ljudi mogu ovde da vide šta radite, kao i vi njih. I možete da birate kome ćete dati dozvolu da zna gde ste i šta radite Toplo preporučujem!
11. 10. 2007. | #4 |
Moderator
Professional
Datum učlanjenja: 26.04.2007
Hvala: 0
4 "Hvala" u 4 poruka
|
http://www.searchviews.com/index.php...like-jaiku.php
google je kupio jaiku finski twitter like servis
11. 10. 2007. | #5 |
xyz
Grand Master
Datum učlanjenja: 25.10.2006
Hvala: 87
346 "Hvala" u 163 poruka
|
Neko u Googlu je odresio kesu za mobilne soc servise. Jedan za drugim odlaze Zingku, Jaiku...
Prelepo |
11. 10. 2007. | #6 |
profesionalac
Professional
|
Nije to samo zezaica za ubijanje vremena. Zamislite da vaš Twitter nalog prati 1000 ili 10 000 ljudi, zar to nije odličan način da promovišete svoje projekte, proizvode, nove sajtove.
|
11. 10. 2007. | #7 |
Moderator
Wrote a book
Hvala: 71
175 "Hvala" u 58 poruka
|
Nezvanicna cena koju je Google platio za Jaiku je 12 miliona dolara.
11. 10. 2007. | #8 |
web dude
Grand Master
Hvala: 46
24 "Hvala" u 21 poruka
|
Da ja sam tek danas skontao da google kalendar ima i SMS opciju, obavestavate o svemu... odlicno je!
12. 10. 2007. | #9 |
član
Na probnom radu
|
Pre nekog vremena mi je pala na pamet ideja koja se skoro u potpunosti poklapa sa twitter konceptom, naravno ja nisam imao pojma tada da tako nesto uopste postoji.
Kad sam skoro naleteo na twitter prosto nisam mogao da verujem da tako neshto postoji, da je cak toliko popularan a da ga ja nisam primetio. Postojala je besplatna skripta, klon twittera negde na internetu, ali od skoro je nema nigde za download. Ne bi skodilo probati to na "nasem" jeziku, za nasa podrucja.. i ovako nam je social network slaba tacka, mozda bi upalilo sa nekim gerila marketingom |
12. 10. 2007. | #10 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
Jedna verzija Twitter clona se priprema za Balkanso trziste vrlo ubrzo ...
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Srpski Twitter? | Dragan Varagić | Linkovi | 52 | 05. 05. 2010. 00:30 |
Twitter XSS! | lurker | Obaveštenja, predlozi i pitanja | 2 | 26. 08. 2009. 19:50 |
Twitter on Scala | nixa | Programiranje | 24 | 11. 04. 2009. 05:19 |