Web aplikacije, web servisi i software Frameworks, web servisi, programi, plugin-ovi, ekstenzije korisni za razvoj web sajtova. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
05. 12. 2011. | #1 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
code snippets, kako cuvati?
Dajte neku preporuku kako i gde cuvati privatnu arhivu koda i raznih sitnih textova, beleski i sl., a da to sve moze nekako lako i brzo da se pretrazi kad zatreba? Moze neki online servis, moze desktop app, pa da se sharuje preko dropboxa, sta god, samo da ne moram ja rucno da sortiram i tagujem svaki fajl (posto znam da ce me to mrzeti i necu nikad uraditi)
EDIT: I da, zaboravih, mora da ume da pretrazuje source code, znaci ako trazim npr. $a->bla(), da zaista to i dobijem, u vecini "opstih" aplikacija za cuvanje texta fulltext search ne radi lepo sa kodom...
Leadership is the art of getting people to want to do what you know must be done. Poslednja izmena od ivanhoe : 05. 12. 2011. u 23:41. |
06. 12. 2011. | #3 |
expert
Grand Master
Datum učlanjenja: 11.04.2010
Hvala: 141
959 "Hvala" u 153 poruka
|
PHP kôd:
Pravim ja za sebe, dobro si me podsjetio Meni je potrebno da je online. |
06. 12. 2011. | #4 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
|
OS X + Spotlight .... ali to si vec znao zar ne
|
06. 12. 2011. | #5 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
mora da ima nesto malkice naprednije od fajlova i grep/spotlight/find-in-files, nesto sto bi pomoglo oko organizacije.. fajl hijerarhija tu nije zgodna jer ne mozes sve bas u tacno jednu kategoriju da strpas, ili te u tom trenutku mrzi da smisljas pravu kategoriju, pa samo strpas negde, a posle je tesko naci... tagovi su prikladniji, ali i to ima svojih mana...
06. 12. 2011. | #6 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
|
U principu uvek možeš da metneš na vrh fajla nešto kao
Kôd:
#tags: php, database migration, blog 1) Grepuješ /^#tags:.*blog/ 2) Wrapuješ gornji grep u skriptu da ne bi stalno kucao regex 3) Wrapuješ ovo gore u malu Sinatra web aplikaciju da se ne bi cimao iz shella 4) Dodaš code higlighting u ovo gore 5) Opensourcuješ i onda maznem i ja za sebe.
06. 12. 2011. | #7 |
NosceTeIpsum
Qualified
|
06. 12. 2011. | #8 |
NosceTeIpsum
Qualified
|
Mozda i ovo pomogne nekome: http://www.tiddlywiki.com/