|
Opušteno Trenutak za pauzu - Ćaskanje. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
25. 01. 2006. | #1 |
Pilece krilce(reš)
Master
|
HELP..Adekvatna zamena za monitor....
Postovanje
Kuci imam Samsung 757dfx koji se kvari, odnosno otisao mu je vertikalni skretni kalem. Sad sam trazila kao zamenu 19" 979nf ali verovatno znate da ga je nemoguce naci. Do sutra bih trebala da kupim adekvatnu zamenu..adekvatnu u smislu 19" sa bar tako dobrim kvalitetom slike. Preporucili su mi nEC fe991sb. Da li neko ima iskustva sa tim monitorom i kakva, ili da li neko zna bolju zamenu? Stvar je dosta hitna pa bih bila zahvalna za svaku sugestiju hvala |
25. 01. 2006. | #2 |
old school
Professional
|
Viewsonic ili LG su ono sto mi prvo pada na pamet. Sta ces, takvo je domace trziste.
Ne znam za NEC, mislim da je u nekim ranijim modelima unutra bio Mitsubishi ekran i sl., sto moze da znaci samo nesto dobro. |
25. 01. 2006. | #3 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
|
Samo prenosim da su nam ljudi savetovali da uzmemo polovan 21" Sony ili Mitsubishi umesto novog 19" Samsunga (pošto je jedino moguće naći DF i MB, NFa više nigde nema). Cena im je manje više ista, a moguće ih je naći u oglasima i kod likova koji se bave prodajom polovnih konfiguracija.
PS: Ponavljam da samo prenosim, ali mi ovo zvuči kao prilično dobar savet jer Sony i Mitsubishi imaju odlične (i skupe) monitore. Za specifikacije i informacije o konkretnim modelima možeš projuriti arhive hardveraških sajtova.
26. 01. 2006. | #4 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
ako nekom treba Samsung 957p povoljno, ja bih da se resim svog i uzmem TFT, a mrzi me da se cimam sa oglasima...
26. 01. 2006. | #5 |
Pilece krilce(reš)
Master
|
Update
Prvo..hvala svima na odgovorima i sugestijama. Evo kakva je situacija:
danas sam isla u NEC Line da vidim kakav je MultiSync FE991SB. Na moju veliku zalost, nisam nista pametnija no sto sam bila, a nisam ni odusevljena. Nisam uopste bila u mogucnosti da realno sagledam mogucnosti, zato sto su ga prikacili na S3 (da da S3) graficku karticu. Specifikacije (u zagradi spec. mog sadasnjeg 757DFX): Dot Pitch: 0.25mmx0.27mm (0.2mm horizontal) Dot Clock: 235 MHz (250 MHz) Max.res: 1792x1334@68Hz (2048×1536@60Hz - probano radi, da je bolji rr..eh) 1600x1200 - na toliko radim : 50-76 Hz (isto) na zalost nisam mogla lepo da vidim boje na njemu posto nije bash bilo uslova. Prilikom smanjivanja i povecavanja prozora, kao i prilikom njegovog spustanja slika se pomerila za pixel-2 levo desno. E sad: napisan mi je predracun na 330evra (sa PDV-om). Ne znam da li opravdava svoju cenu i ako ima garanciju 3 godine. Da li je neko imao iskustva sa njim i da li moze da me posaveruje, posto mi je jedina sledeca opcija da gledam Philips 109E50 ili polovne ViewSonic ili Eizo. E pa hvala Poslednja izmena od conica : 26. 01. 2006. u 21:30. |
26. 01. 2006. | #6 |
Boris
Grand Master
Datum učlanjenja: 01.12.2005
Hvala: 5
156 "Hvala" u 2 poruka
|
@refresh rate: ti bas ne volis svoje oci?
ne bih da pametujem, ali jesi razmislila o dual-head varijanti? nisam upoznat sa poslom kojim se bavis pa ne mogu da budem siguran, naravno... zato samo sugerisem. poz
26. 01. 2006. | #7 |
Pilece krilce(reš)
Master
|
jesam....na zalost sa prostoram sam vise no ogranicena (jedan od prethodnih postova ), razmisljam kako 19" monitor da smestim (posto mi treba CRT), a za 21" prosto nemam mesta
inace 1600 koristim kada mi bash bash treba prostora za neke programe sa nn tool-ova |
26. 01. 2006. | #8 |
Siva eminencija
Grand Master
|
Dva 17" monitora su neuporedivo bolja od jednog 21".
Doduse, ne mogu da zamislim upotrebu u kojoj TFT monitor ne moze da zameni CRT (cak ni u prepress poslu) (a quad head je mnogo bolji od dual head) www.fengor.com/desktop.jpg Poslednja izmena od McKracken : 26. 01. 2006. u 22:40. |
27. 01. 2006. | #9 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Ja razmišljam da uzmem još jedan 913N za kod kuće, mislim da sa 2 takva ne moram da razmišljam o 21". Par godina sam radio na 2 monitora, jedan je bio 21" a drugi 17" (za palete i slične stvari) i mnogo je teško kada se navikneš tako pa se vratiš na 1 monitor.
27. 01. 2006. | #10 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
Ja nakon n godina razmišljam o podnovi za svoj desctop .. ovaj računar je sebe preplatio ,e sad ... tu je i novi monitor sada imam neki Samsung 755DFX ,pa mi se kolaju misli o nekom 21" tft monitoru .. čak sam razmišljao o Apple Cinema ..ali mi je 1500 e za monitor previše
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Zamena dom elementa | cvele | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 1 | 02. 12. 2009. 17:47 |
Preporuka za monitor | nixa | Hardware | 105 | 23. 01. 2009. 22:52 |
Preporuka za monitor | jasmanac | Hardware | 6 | 21. 07. 2008. 10:19 |
Monitor i tv - 2 in 1 | _korso_ | Hardware | 8 | 09. 01. 2008. 14:33 |
Zamena DNS-ova za yu domene | Aleksandar.Ilic | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 7 | 15. 02. 2007. 16:11 |