SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net MySQL, MSSQL, Oracle, Access, ODBC. Ako imate problem brže i preciznije ćete dobiti odgovor ako priložite strukturu tabela ili skript koji kreira tabele i puni ih test podacima umesto što to problem opisujete samo rečima. Sponzor: Baze-Podataka.net - Blog o bazama podataka |
|
Alati teme | Način prikaza |
29. 04. 2006. | #1 |
A suicide bomber!
Certified
|
Kako proveriti da li postoji baza
Treba da proverim da li baza vec postoji ali mi samo treba informacija ne bi trebalo nista da se menja.
evo kako to trenutno radim (u pitanju je php+mysql) Kôd:
if (!mysql_query("CREATE DATABASE ImeBaze", $conn_id)) return true; mysql_query("DROP DATABASE ImeBaze", $conn_id); return false; mora da postoji neki upit al nisam bas vican sql-u
29. 04. 2006. | #2 |
programer
Na probnom radu
|
mozes i da izvuces listu baza na serveru pomocu mysql_list_dbs pa pretrazis niz (mada mislim da ce vratiti samo baze na kojima imas permisije, ne sve) ili da uradis mysql_select_db pa ako vrati true, malo je manje invazivno od "CREATE DATABASE"
Poslednja izmena od toxonics : 29. 04. 2006. u 04:01. |
29. 04. 2006. | #3 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
SHOW DATABASES LIKE '$ime_baze'
mada i ovo vraca samo baze koje imas prava da vidis Ako to ovo treba zbog instalacije skripte, onda je bolje resenje koristiti: CREATE DATABASE IF NOT EXISTS $ime_baze
Leadership is the art of getting people to want to do what you know must be done. Poslednja izmena od ivanhoe : 29. 04. 2006. u 15:11. |
29. 04. 2006. | #4 |
A suicide bomber!
Certified
|
da treba mi zbog instalacije skripte, koristicu ofo IF NOT EXISTS
hvala
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Kako proveriti "svidja mi se" statistiku na FB | darkod | Sva početnička pitanja | 3 | 18. 05. 2010. 17:35 |
Help - index strana ne postoji | Veljko | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 20 | 14. 01. 2007. 17:44 |
Postoji li način da javascript čita po hardu? | dee | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 6 | 10. 08. 2006. 04:26 |
Da li ljubav zaista postoji? | Petar Marić | Programiranje | 4 | 08. 06. 2005. 23:26 |