|
e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
24. 05. 2010. | #1 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 11.10.2006
Hvala: 32
10 "Hvala" u 7 poruka
|
google merchant account? konkretno za Android platformu?
drugari, svi znamo situaciju, i kapiramo da ne mozemo da otvaramo merchant accounte ako nismo na spisku podrzanih zemalja (a nismo).
BUT - moje pitanje je - da li ja moram da budem drzavljanin neke od podrzanih zemalja da bi otvorio merchant account, - ILI - je sasvim dovoljno da odem i otvorim kulturno bank account u npr Nemackoj, Austriji, Britaniji, whatever, right, i da otvorim merchant account vezan za taj racun tamo? jel' to izvodljivo i legalno? jel' mogu to da uradim kao fiziko lice, ili moram da budem pravno lice koje ima tamo negde u Nemackoj i registrovanu firmu? (ja kapiram da i fizicka lica (obicni developeri) mogu da otvaraju merch account na googlu, i da tako prodaju svoje Android aplikacije, tako da bi to mogli isto i mi, Srbi, samo nam onda treba racun u nekoj stranoj (podrzanoj) zemlji, i to je to? .. ili gresim?) thanks for your time upfront! |
24. 05. 2010. | #2 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
ranije je bilo da moras da verifikujes adresu, koja mora biti iz te zemlje gde je account
24. 05. 2010. | #3 |
Mladen Milentijevic
Professional
Datum učlanjenja: 20.06.2007
Hvala: 43
21 "Hvala" u 21 poruka
|
Evo ja sad otvorih Google Merchant Center ako je to to. Samo traze da verifikujem sajt.
|
24. 05. 2010. | #4 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 21.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
|
Ovde piše da moraš da budeš iz tih zemalja http://market.android.com/support/bi...&answer=150324 ali to si verovatno i sam video.
Što pomenu ivanhoe, moguće je da verifikuju adresu. Čak i za AdSense šalju verifikaciono pismo, tako da za taj Merchant Account kontrola može biti samo oštrija. Ukoliko nađeš rupu, javi. Ja sam nešto hteo da eksperimentišem sa Androidom, ali kad sam ovo video, odustao sam, nisam čak ni telefon kupio. Ne znam čemu ovo, što ne pređu na sistem ko za AdSense i lepo šalju čekove svuda po svetu?! |
25. 05. 2010. | #5 |
profesionalac
Professional
10 "Hvala" u 7 poruka
|
pu.. znaci - ipak ne moze, a?
i nisam video gde se to verifikuje adresa (kapiram da se radi, ali nisam video 'instructions' za to), ali sam pomislio da mozda, samo mozda, ako zaista imam pravi fizicki racun u nekoj drugoj zemlji, da ce to biti dovoljno. cekaj, samo da razmislim naglas ovde.. to znaci da, ako sam ja Srbin, i odem da zivim u USA na godinu dana, sta - ? hocu li moci onda da prodajem svoje aplikacije na marketu?? ali nisam drzavljanin, imam samo radnu vizu, ali zaista sam tamo, i adresa ce mi biti verifikovana stvarno?? i jos bolje pitanje - ako mi odobre tada da prodajem appove, i ja odlucim da se vratim za Srbiju - sta? oce li mi onda ukinuti nalog?? kakve veze ima GDE sam trenutno, u Srbiji ili Kini, valjda je bitno gde je "racun"? zato sam i pitao da li je mozda bitno da imas fizicki firmu otvorenu i registrovanu u USA ili UK da bi ovo moglo, a onda ih bas briga gde se ti fizicki nalazis na svetu, oni posluju sa americkom kompanijom (ciji si ti vlasnik :P). znaci - niko nije imao srece ni uspeha sa merch accountom iz Srbije? |
25. 05. 2010. | #6 |
Miloš Vučić
Grand Master
|
A da neki prijatelj primi verifikaciono pismo za vas?
25. 05. 2010. | #7 | |
xyz
Grand Master
Datum učlanjenja: 25.10.2006
Hvala: 87
346 "Hvala" u 163 poruka
|
Citat:
Ne mora 2 kopije pasoša, slika, izvod ne stariji od 6 meseci, 2 svedoka i sl. Državljanstvo ti omogućuje druge stvari (da glasaš) , ali to nema nikakve veze sa e-biznisom, osim što možda treba da vidiš gde plaćaš porez |
|
25. 05. 2010. | #8 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
Ako imas nekog prijatelja ili rodjaka u nekoj od podrzanihzemalja, onda mozes verovatno preko njega da resis.
25. 05. 2010. | #9 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 21.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
|
...ali razmisli da li će ti biti prijatelj i kada na račun počnu da mu se slivaju hiljade dolara.
|
26. 05. 2010. | #10 |
profesionalac
Professional
10 "Hvala" u 7 poruka
|
da, kapiram, znaci i dalje smo na mrtvoj tacki.
ili neki prijatelj (šatro), ili neka US firmica sa kojom bi potpisao ugovor da mi oni "prodaju" moju aplikaciju na makertu za 10% ili 20% zarade, ili da prosto odustanem a ja ne volim da odustajem hvala momci za misljenja i savete, svako ima po pivo kad/ako se vidimo! poz, dule |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Merchant Account | freediver | e-Business | 0 | 01. 09. 2008. 02:19 |
Important Legal Notice Regarding Your Google AdWords Account? | [nq] | Opušteno | 6 | 22. 05. 2006. 18:33 |