|
Marketing i SEO Marketing tehnike i Search Engine Optimization |
|
Alati teme | Način prikaza |
12. 10. 2007. | #1 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
noindex, follow - kako utice na ostatak sajta
Planiram da na getbrushes stavim na strane sa listama brusheva da budu noindex, follow da bih izbegao probleme koji nastaju kad se cesce dodaju novi brushevi (sadrzaj kompletnih strana se menja jer su najnoviji brushevi uvek na vrhu), plus eventualni duplicated content...
E sad, zanima me da li imate iskustva kako ce se ovakva izmena odraziti, u SEO smislu, na strane koje se nalaze iza ovih strana (strane za konkretne brusheve, do kojih se stize preko linkova na ovim listi, i koje ce spajder (nadam se) da follow-uje )... Da li je googlu svejedno sto ce da preskoci neke strane izmedju ili to ima nekakvog uticaja (manji broj internih linkova, recimo ili tako nesto)
Leadership is the art of getting people to want to do what you know must be done. Poslednja izmena od ivanhoe : 12. 10. 2007. u 18:23. |
14. 10. 2007. | #2 |
SEO expert
Certified
Datum učlanjenja: 18.11.2006
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Osobno tako imam na svojem jednom webu.
Znači stranice sa praktički sličnim sadržajem, tipa kao news -pa ide news2 pa news3 - i sve ciljaju istu ključnu riječ.. Isto sam postavio noindex, follow i nisam vidio neke velike promjene kod googla. Mislim da nebi trebalo biti problema kod toga. Ukoliko vidiš da ćeš imati problema sa indeksiranjem tih unutarnjih stranica, malo deep linkaj kategorije ukoliko ih imaš. I bilo bi dobro da jednostavno ako ne želiš indeksirati taj dio sa listama, tako odradiš i interno linkanje, znači na nekim mjestima preskočiš taj level sa listama. Sitemap nek ti sve linka. A što se tiče broja internih linkova, normalno da će se malo smanjiti ukoliko izbaciš iz indeksa npr. 30ak stranica al ne vidim neki veliki problem. I možeš ubrzati proces izbacivanja stranica iz indeksa preko webmaster centrala...
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
SEO - da li broj stranica jednog sajta koje linkuju ka meni utice na rank? | dvnitycker | Marketing i SEO | 50 | 29. 12. 2009. 03:35 |
Kako napraviti sekcije sajta na google pretrazi? | Itchy | Marketing i SEO | 31 | 11. 06. 2008. 10:21 |
Kako saznati IP adresu od web sajta ? | misko_ | Sva početnička pitanja | 21 | 14. 10. 2007. 12:31 |
Kako napraviti prikaz celina sajta na Google-u | Mr.Paja | Marketing i SEO | 10 | 12. 10. 2006. 12:43 |
Kako radite korekturu sajta? | Pedja | Planiranje i usability | 4 | 08. 09. 2006. 16:55 |