|
Marketing i SEO Marketing tehnike i Search Engine Optimization |
|
Alati teme | Način prikaza |
31. 12. 2006. | #1 |
old school
Professional
|
Google dobija Open-Source konkurenciju
Osnivac Wiki-ja Jimmy Wales ce razviti novi open-source pretrazivac, koji bi trebalo da donese revoluciju u pretrazivanju WWWeb-a
Zbog toga sto pretraga Interneta, po njihovom misljenju, jos uvek ne funkcionise na pravi nacin, osnivac Wikipedije Jimmy Wales i Michael Christen, osnivac i glavni developer P2P-pretrazivaca YaCy, ce uz pomoc web-zajednice koncipirati jedan novi pretrazivac. Sam projekat je zapocet jos 2002. godine, ali njegovi osnivaci sada zele da rade ozbiljno: prvi server je vec narucen. Pored toga, razvojna platforma sa zajednicom i forumom (podrzana i finansirana od strane Wikije) vec stoji na raspolaganju. Izvor Korisna adresa: http://www.yacy.net/yacy/ Off Topic: Nisam bas pro-prevodilac za nemacki, a i srpski je jos u Vukovom vremenu, ali to nije moja krivica.
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Google besplatno reklamira neprofitne open-source projekte | robi-bobi | Marketing i SEO | 1 | 04. 04. 2007. 15:39 |
open source IVR | nixa | Komunikacije | 1 | 25. 08. 2006. 13:13 |
Google Announces Open Source Repository | zextra | Web aplikacije, web servisi i software | 1 | 07. 08. 2006. 23:25 |
google hostuje open-source projekte | kaizen | Linkovi | 6 | 01. 08. 2006. 13:50 |