|
Komunikacije VOIP (Voice Over IP), handheld, Instant Mesengers, protokoli, P2P...ICQ, Jabber, MSN, ... |
|
Alati teme | Način prikaza |
26. 12. 2006. | #1 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 06.10.2006
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Sutra startuje 3G mreža mobilne telefonije
Mobilna telefonija Srbije najavila je da će 27. decembra početi komercijalno korišćenje mreže treće generacije (3G) mobilne telefonije, koja omogućava uvođenje novih usluga kao što je video poziv.
MTS je prvi mobilni operater u Srbiji koji će omogućiti komercijalnu upotrebu 3G mreže, koja omogućava i brzi internet, gledanje televizijskog programa preko mobilnog telefona, slušanje muzike i gledanje video spotova i filmova, nadzor važnih saobraćajnica. Kako su ranije najavili predstavnici kompanije, u početku će 3G signalom biti pokriveni Beograd, Novi Sad i Niš, a nove usluge će moći da se koriste uz postojeće „sim" kartice. Procena je da u Srbiji ima oko 80.000 3G telefona. Mrežu 3G će u rad pustiti premijer Vojislav Koštunica. 24sata
26. 12. 2006. | #2 |
Designer guy
Wrote a book
|
Ja mislim da to već radi. Ja sam jutros bio preko fona na DPT sa 3G ikonicom u uglu umesto antene, i tripujem da je sevalo, ili samo mreža nije bila opterećena. Pošto mi je fon u dual mogu, svako malo se prešalta na 3G môd, ali tada javi da sam out of reach, ail jutros je radilo, tj. još uvek radi.
|
26. 12. 2006. | #3 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 21.06.2005
Hvala: 12
29 "Hvala" u 11 poruka
|
3G je tu vec neko vreme, ali tek od 27. bice dostupan za komercijalnu upotrebu.
|
26. 12. 2006. | #4 | |
Banned
Expert
Datum učlanjenja: 31.03.2006
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Jos uvek niko nije postavio cenovnik? Sad upravo gledam... Da li ce mozda biti besplatno, kao i onda za sms kada su uvodili?
Cisto da se uverite u brzinu Telekoma: Citat:
http://www.sk.co.yu/2004/01/skin01.html |
|
26. 12. 2006. | #5 |
troll mode
Wrote a book
|
bilo je dosta polemike i na ESu oko ovoga... Zivkovic je tad kao pustio u rad 3G
|
26. 12. 2006. | #6 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
zadnjih par dana su se momci iz telekoma polomili da nameste sve, ali insajder info je da mada 3g radi lepo jos imaju dosta problema oko spustanja sa 3g na stare telefone i obrnuto... u svakom slucaju fala k*** da su konacno uveli i to chudo
Uzgred, ja sam nesto razmisljao, ako je tacno da preko 70% domacinstava u SR ima bar jedan mobilni, onda vec za godinu dana (kad vecina tih ljudi kupi nove mobilne) moze da se ocekuje bum mobilnog interneta ovde kod nas...ipak neuporedivo mnogo vise ljudi koristi mobilni nego kompjutere...
26. 12. 2006. | #7 |
xyz
Grand Master
Datum učlanjenja: 25.10.2006
Hvala: 87
346 "Hvala" u 163 poruka
|
Sta ti znaci "bum mobilnog interneta kod nas" ?
|
27. 12. 2006. | #8 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
htedoh reci da ce masa ljudi krenuti da pristupa netu preko mobilnog..
27. 12. 2006. | #9 |
Nekad bio ddz
Expert
|
Čekaj prvo da vidimo tarifiranje. Ako cena po KBu bude kao na GPRSu, nećemo se mi nagledati 3g televizije...
27. 12. 2006. | #10 |
profesionalac
Professional
|
Mozda ce i pred sledece izbore neko da pusti u rad 3G mrezu.
Cek da to bude stavrno, pa da polemisemo.
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Orion telekom [drugi operater fixne telefonije] | twix | Komunikacije | 1 | 13. 07. 2010. 13:21 |
SBB provajder fiksne telefonije | bluesman | Komunikacije | 31 | 27. 09. 2007. 17:36 |
SBB od sutra (15.08) uvodi najbržu komercijalnu uslugu Interneta u Srbiji od 5 Mb/s | Aleksandar Marković | Komunikacije | 16 | 16. 08. 2007. 11:58 |