|
PHP PHP aplikacije, Smarty, PEAR |
|
Alati teme | Način prikaza |
17. 05. 2008. | #1 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
PHP Command Line Interface VS nesto_drugo
Pozdrav drugari
pisao sam neke skripte u php-u i one se izvrsavaju preko cron-a,,,,, Sve je uredno. Sve radi bla bla... E sad interesuje me neki materijal tj koliko je to uopste upotrebljivo za malo vece projekte (zbog brzine) ili da se okrenem perl-u recimo... |
17. 05. 2008. | #2 |
expert
Grand Master
|
po meni, brzina ne bi trebalo da bude problem
jedino sto neke stvari ne mozes uraditi iz php-a pa da zato predjesh na perl/bash recimo ako ti trebaju tread-ovi ili mnogo system calls, pa ti php vise lici na bash nego na php ranije sam pisao neki mali daemon na php-u i nije bilo problema a cim je kod tebe: "pozovi, odradi i umri" mislim da nema frke |
"Hvala" robi-bobi za poruku: |
17. 05. 2008. | #3 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
|
Pa brzina ne bi trebalo da bude problem, ali bi dobio na jednostavnosti programa (=brzina razvoja) kad bi prešao na perl ili, još bolje pajton ili rubi.
17. 05. 2008. | #4 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
Hvala obojici. Sa Perl-om sam radio ali trebalo bi malo da obnovim znanje prije nego se upustim u fajt.
Sto se tice PHP-a, skripte koje sam pisao imaju svasta nesto pocev od generisanja izvjestaja u txt formatu, izvrsavanje sistemskih komandi, upita na bazu, upravljanja radius serverom itd... Nisam primjetio da se serveri muce sa skriptama... Tacnije opterecenje je skoro nemjerljivo ali opet hocu da radim po PS-u |
17. 05. 2008. | #5 | |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
|
Ako ti php zavrsava posao ne vidim zasto bi ga menjao. Ja PHP CLI koristim vec godinama i jedino gde je zaista inferioran jesu CPU intensive operacije. Recimo ja pravim neku vrstu spidera i PHP se tu primetno muci sa non blocking socketima, a ranije znam da je u poredjenju sa Perlom bio mnogo sporiji kod procerisanja stringova. No, za vecinu jednostavnim do umereno komplikovanih operacija odlicno zavrsava posao. Za ostalo tu su Perl, Python, C ...
@jablan Citat:
|
|
18. 05. 2008. | #6 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 02.10.2006
Hvala: 263
275 "Hvala" u 104 poruka
|
Moj spider za vesti.rs takodje radi kao php cli... bez problema radi, ne opterecuje server...
non-blocking socket sam resio sa fsockopen() funkcijom, timeout na 10 sec... |
18. 05. 2008. | #7 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
sto se brzine razvoja tice, sve zavisi... recimo ako hoces da radis direktno sa cURL-om treba da se pomucis za mnoge stvari koje LWP vec ima. S druge strane, ako core funkcionalnost vec imas uradjenu, php je laksi i brzi za pisanje i odrzavanje, i vrlo bitno lakse ces nekog treceg ukljuciti u projekat ako zatreba, jer je perl programere tesko naci.
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Drupal developer, Interface designer | teknoledge | Poslovne ponude i zapošljavanje | 0 | 05. 12. 2007. 02:46 |
Novi GA Interface | kai | Marketing i SEO | 2 | 10. 05. 2007. 20:42 |
line numbering | dee | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 7 | 06. 04. 2007. 15:16 |
SVN command line client pitanje | Ilija Studen | Programiranje | 2 | 13. 12. 2006. 12:07 |
CPAINT Cross-Platform Asynchronous INterface Toolkit | nixa | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 1 | 11. 08. 2005. 01:43 |