|
Opušteno Trenutak za pauzu - Ćaskanje. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
17. 12. 2007. | #1 |
Python Ambassador
Master
|
Kupovina knjiga iz inostranstva - trenutna situacija?
Razmišljam o kupovini nekoliko Tufteovih knjiga pa me interesuje da li neko ima iskustva sa trenutnom situacijom?
Konkretno me interesuju od koga kupiti i postoje li još uvek problemi sa isporukom (carina, pošta, špediteri)? Hvala.
17. 12. 2007. | #2 |
Designer guy
Wrote a book
|
Koliko znam samo knjige porucene sa amazona idu preko "speditera". Uostalom ja sam pre koji dan narucio "Thinking with Type" preko Alibrisa sa koga uvek narucujem knjige, pa cu ti javiti informaciju iz prve ruke da li je neko uzeo harac ili ne.
Sto se tice carinjenja - ja sam sada vec prilicno ubedjen da oni to carine odokativno, tj. zavisi od carinikovog raspolozenja. Od tri posiljke sa threadlessa jedna ocarinjena (najmanja). Aj ga znaj. Ovih dana mi stize jos jedna, pa ti javljam da li ce klepiti. |
17. 12. 2007. | #3 |
old school
Professional
Datum učlanjenja: 07.02.2006
Hvala: 32
44 "Hvala" u 20 poruka
|
Pre par meseci sam poručio knjigu preko alibrisa($25 bez shipmenta) i sačekala me je na kapiji, znači bez carine i što je mnogo važnije - bez špedicije.
|
17. 12. 2007. | #4 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 12.02.2007
Hvala: 0
4 "Hvala" u 3 poruka
|
Nase iskustvo:
Bitno je da salje osoba, a ne firma (neki internet "ducani" i to rade) slanje normalnom postom (avio doplata je ok), oznaceno kao "POKLON", stize na postu, naplacen samo ...pregled(?) <300din. Provereno na 3 velika paketa, ukupno 28kg knjiga. |
17. 12. 2007. | #5 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
Mojoj ortakinji je pre 2 meseca stigla knjiga sa amazona (iz drugog pokusaja,posto se prva posiljka zagubila), i niko joj nista nije trazio, doneo joj postar na vrata. Kao nacin shippinga je koristila obican avio-mail, ne DHL..
@dragan: Jel ti se nije desavalo da se majice sa threadlessa "zagube", odnosno da ih neko u posti drmne? Posto mene ta mogucnost vise brine od spedicije...
17. 12. 2007. | #6 |
Designer guy
Wrote a book
|
@ivanhoe: Da, jednom mi se do sada to desilo, dobio sam refund od njih doduse, ali sam ubedjen da su se nekom iz poste "zalepile za prste". Znaju opako da kasne sa shippingom, poslednjoj turi je trebalo 5 -6 nedelja da stigne ja mislim. Sada sam poslednju turu narucio sa priority shippingom, mada ne znam koliko od toga vajde ima.
|
18. 12. 2007. | #7 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
|
Meni stigla pre neki dan sa amazona bez ikakvih problema sa spediterima. Nije slato preko DHL-a vec je odabran onaj "expedited international shipping" ili kako vec. Naravno prva posiljka se standardno izgubila pa su morali da salju ponovo, kasnije su stigle dve (od kojih je prva zamislite bila otvorena)
|
18. 12. 2007. | #8 |
Python Ambassador
Master
|
@ivanhoe, dinke: jesu li knjige bile preko famoznih 20e?
18. 12. 2007. | #9 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
nope, bile su jeftinije od 20 jura...
18. 12. 2007. | #10 |
Say no mo'
Certified
Datum učlanjenja: 29.09.2006
Hvala: 40
4 "Hvala" u 4 poruka
|
Heh, i meni izgleda stigla "Thinking with Type" i "The Elements of Typographic Style". Obe su ispod 20$ tako da verovatno nece biti problema. Standard Intl Shipping, trebalo im je oko 20 dana da stignu. Idem sutra u postu da pokupim. Inace, ne bih ih ni narucio online preko Amazona, znajuci celu pricu oko speditera, nego se nakupilo gif certificate-a od zadovljnih klijenata worldwide pa da se ne baci
Izgleda da postari ne trose tipografsko stivo
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Uvoz automobila iz inostranstva | godza | e-Business | 29 | 30. 04. 2008. 00:52 |
Kupovina software-a iz inostranstva | godza | e-Business | 4 | 07. 12. 2007. 00:51 |
Problemi sa poteškoćama - uplata iz inostranstva | pcigre | Marketing i SEO | 12 | 02. 04. 2007. 14:42 |
Cak je i u Bosni situacija sjajna :) | ZeroStyle | Opušteno | 30 | 26. 09. 2006. 14:29 |