|
PHP PHP aplikacije, Smarty, PEAR |
|
Alati teme | Način prikaza |
25. 11. 2010. | #1 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 08.11.2010
Hvala: 68
78 "Hvala" u 32 poruka
|
softwersko Testiranje AJAX aplikacije
Pozdrav,
Da li neko moze da mi preporuci neki software za testiranje AJAX aplikacija ? Pre svega bi mi trebao software za test sigurnosti ali bilo kakav softwer je dobrodosao.. i naravno da je free |
25. 11. 2010. | #2 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 21.06.2007
Hvala: 27
42 "Hvala" u 23 poruka
|
Proces testiranja bilo koje aplikacije je utoliko slozeniji ukoliko je i sama aplikacija slozenija (ima veci broj funkcionalnosti, koje su u medjusobnoj onoj ili ovoj vezi itd...).
Neki sw koji je besplatan i koji ce ti omoguciti da samo svoju aplikaciju "propustis" kroz njega i da si onda siguran da je tvoja aplikacija testirana sa svih aspekata, ne verujem da ces naci. Kako je i svaka aplikacija, manje-vise prica za sebe, toliko univerzalno resenje nisam video da postoji. Ono sto mozes da uradis, a sto je i najsavremenija tehnologija testiranja, jeste pisanje raznih unit testova (za php, js ...). Na ovaj nacin ces biti siguran da je tvoja aplikacija dobro testirana, koliko si dobro napisao testove i koliko si pokrio istim razne situacije. Pored unit testova tu je i selenium koji upravo omogucava da napises "simulaciju" korisnika aplikacije. Dakle, i tu sam moras da se potrudis i da napises sto je vise moguce testova u razlicitim okruzenjima i sl. Pored toga, ukoliko si ti sam pisao kod, ili znas kako isti funkcionise, uzmi i procesljaj ga i uzduz i popreko. Gledaj da nadjes da li ima neceg sumnjivog u samom kodu. I za kraj bilo bi dobro da das nekom od krajnjih korisnika aplikacije da testiraju tu beta verziju. Njihov feedback je uvek veoma dragocen, jer na taj nacin vidis i kako sami korisnici koriste aplikaciju i da li zbog njihovog nestrucnog ili strucnog rukovanja dolazi do nekih situacija koje nisi mogao sam da predvidis i kojih se nikada ne bi setio. Nadam se da sam ti bar malo bio od pomoci.
26. 11. 2010. | #3 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 08.11.2010
Hvala: 68
78 "Hvala" u 32 poruka
|
da velika je aplikacija...
Cuo sam za unit testova ali nazalost nisam radio nista vezano za njih. Ipak mislim da cu se detaljnije pozabaviti selenium-om jer je aplikacija vec gotova i upravo mi treba i neki test sa strane korisnika ( jel imas neki link do kvalitetnih materijala za selenium )... Ja sam mislio na programe tipa: Acutnetix( nije free ali preko torenta jeste ) ili Mozilla Firebug ili neki vec slican, hvala na brzom odgovoru u svakom slucaju |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Testiranje aplikacije u lokalu (jsp) na os x | milano | Web aplikacije, web servisi i software | 19 | 03. 06. 2007. 15:50 |
testiranje na open relay | ivanhoe | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 5 | 23. 11. 2006. 21:01 |
Ajax Mistakes a.k.a kad ne treba da koristite Ajax | nixa | Planiranje i usability | 7 | 13. 02. 2006. 17:20 |
Testiranje mail-a | Vokic | PHP | 0 | 04. 01. 2006. 19:08 |