|
Sva početnička pitanja Sva početnička pitanja bi trebala da se postavljaju u ovom forumu, a ako se pretvori u kvalitetnu diskusiju interesantnu svima - prebacićemo je u odgovarajući forum. Molimo "znalce" da ne omalovažavaju početnike, ako žele da pomognu svi ćemo biti zahvalni, ako ne žele, neka preskoče ovaj forum. |
|
Alati teme | Način prikaza |
11. 03. 2008. | #1 |
novi član
Datum učlanjenja: 11.03.2008
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Problem smarty i poseban lang fajl sa latinicnim prevodom i nasim slovima?
Pozdrav,
Dao sam na prevodjenje lang fajl koji dolazi uz Social Engine, zaseban folder ima lang fajl i u njemu naziv fajla lang_english.php Inace cela skripta je pisana u Smarty, ali problem nastaje kod prikaza. Naime kada promenim naziv u lang_serbian.php i ubacim na sajt, i stavim da to bude standardni jezik, on mi izbaci brdo koda koji ja bas i ne razumem. Primer mozete videti na http://www.tresak.com/home.php Da li mi neko moze reci tacno u cemu je problem? A evo iz admin panela pa kada biram jezik napisano sta treba da se uradi: Select the language you want to use on your social network. If you want to add more languages, you must create files in your "lang" directory with names like "lang_xxx.php" and "lang_xxx_admin.php". Replace "xxx" with the name of your language (e.g. lang_english.php and lang_english_admin.php). If you have plugins installed, remember to create language files for them as well. Your language file names should NOT contain any CAPITAL letters and should NOT exceed 20 characters in length. |
11. 03. 2008. | #2 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 339
688 "Hvala" u 178 poruka
|
Da ti ne fali možda <?php na početku?
11. 03. 2008. | #3 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Na tvom serveru je u php.ini iskljuceno short tags pa ne prepoznaje <? vec mora <?php
11. 03. 2008. | #4 | |
novi član
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Citat:
A evo pocetak lang fajla: <?php //########## MULTILANGUAGE DATE/TIME ################### // // Set the current locale so that date // and time functions will display in // the correct language. More information // about this setting can be found on the // official PHP website: // http://www.php.net/manual/en/function.setlocale.php // Also set the variable $multi_language // to "yes" if you want dates and times // to be translated. // setlocale(LC_ALL, 'C'); $multi_language = "no"; // // // Please note that this is function is // system dependent. To find out what codes // are supported by your system, uncomment // the following function and load any page // that uses this file. At the top of the // page you should see a large paragraph // containing all the possible language // codes. // // system('locale -a'); // //################################################## #### |
|
11. 03. 2008. | #5 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Kod nekih servera je potrebno u .htaccess da dodaš
Kôd:
AddType application/x-httpd-php .php AddHandler application/x-httpd-php5 php
11. 03. 2008. | #6 |
novi član
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Evo i to sam uradio i nece da prihvati uopste, stalno jedno te isto izbacuje, da li neko zna da li je problem u serveru ili je problem u lang fajlu, da ja okacim ceo fajl pa mozda nekom i zatreba, ili ako neko zna resenje sta vise da uradim sa tim, jer stvarno neznam koje resenje da nadjem za ovaj problem.
|
11. 03. 2008. | #7 |
novi član
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Izgled da je u toku prevoda nesto izostavljeno, dal zarez ili navodnici zato i pravi gresku, inace ne prihvata nasa slova, ali cu sutra videti o cemu se tacno radi i gde je ta greska, pa cu javiti ako bude nekih problema.
|
06. 06. 2008. | #8 |
Mladen Milentijevic
Professional
Datum učlanjenja: 20.06.2007
Hvala: 43
21 "Hvala" u 21 poruka
|
Resenje za ovo je jednostavno. Otvoris file lang_serbian.php u notepadu i sacuvas ga kao utf-8 encoding. Onda ga otvoris recimo u dreamweaver i copy paste iz starof fajla. Encoding u heade ostaje isto utf-8. Sve radi kako treba i to sam bas jutros sa social engine probao. a imas o tome i na http://www.phpinsider.com/smarty-for...highlight=utf8
E sad ja nemam kompletan prevod za social engine pa bi bilo lepo ako mozes da ga postavis negde za download. |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
problem sa nasim slovima, sece ih na dva dela... | [nq] | Sva početnička pitanja | 2 | 01. 09. 2008. 16:30 |
xml parsiranje, cudan problem sa nasim slovima | apash86 | PHP | 4 | 08. 07. 2008. 23:25 |
Problem sa WP i nasim slovima | [nq] | Web aplikacije, web servisi i software | 16 | 07. 10. 2007. 12:44 |
Greska kod kratkog URL-a sa nasim slovima | robi-bobi | Obaveštenja, predlozi i pitanja | 4 | 06. 02. 2007. 14:43 |
Problem sa nasim slovima | [nq] | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 4 | 24. 05. 2006. 02:33 |