Sva početnička pitanja Sva početnička pitanja bi trebala da se postavljaju u ovom forumu, a ako se pretvori u kvalitetnu diskusiju interesantnu svima - prebacićemo je u odgovarajući forum. Molimo "znalce" da ne omalovažavaju početnike, ako žele da pomognu svi ćemo biti zahvalni, ako ne žele, neka preskoče ovaj forum. |
|
Alati teme | Način prikaza |
24. 05. 2010. | #1 |
novi član
Datum učlanjenja: 24.05.2010
Hvala: 2
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Advanced PHP programming
Ako bi ste dobili zadatak da uradite sledece, a predmet se zove Advanced PHP programming - Building Web Applications ,da li mislite da je ovo dovoljno informacija za jedno takvo pitanje -zadatak i kakva pitanja bi ste vi postavili u vezi sa izradom zadatka?
Napraviti veb sajt i odgovarajuci sistem administracije za njega. Veb sajt mora posedovati sistem za rukovanje korisnicima, stranama i vestima kao i galeriju slika? |
24. 05. 2010. | #2 |
majstor
Wrote a book
|
Ne kontam koje je pitanje? Tj kakve veze naziv predmeta ima sa zadatkom? Zadatak je suvishe uopsten, moze se napraviti za 2 dana i za 2mjeseca.
|
24. 05. 2010. | #3 |
profesionalac
Professional
|
...
a. koristi ono sto si naucio kroz predmet - ako se vec radi o kursu / fakultetu ili sta vec
b. ako nisi dobio detaljna uputstva kako da to odradis onda odradi po sopstvenom nahodjenju pa ces dobiti komentar c. pitanja koja bi postavio je 1. za koliko vremena treba da se uradi a to ima veze sa? http://www.link-elearning.com/kurs-A...ications_374_4
24. 05. 2010. | #4 |
profesionalac
Professional
|
Oblasti koje ja ne bih zaobišao u ovoj temi jesu:
1 MVC model 2 Neki popularni framework ako je potrebno 2 Design patterns |
25. 05. 2010. | #5 |
novi član
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Obe reakcije na moje pitanje su ok.
Prvo, misk0 slazem se da je zadatak previse uopsten sto u principu i mene nervira navikao sam u dosadasnjem skolovanju da dobijem vise informacija ...a ne da mi neko tutne gomilu teorije i onda kaze napravi to i to ...ali to je do programa i metodike skole koju pohadjam... Drugo Djuki kaze da ne bi zaobisao sledece 1 MVC model 2 Neki popularni framework ako je potrebno 2 Design patterns Ok.Ja bih trebao sve sam da uradim ... Ja sam u stvari hteo da cujem sta bi ste vi pitali da vam neko postavi takav zadatak ... Hvala na odgovorima... |
26. 05. 2010. | #6 | |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 15.06.2005
Hvala: 12
12 "Hvala" u 11 poruka
|
Citat:
Ako je samo domaci zadatak, ja bih ti preporucio da sklepas (2h max) adresar ili nesto tome slicno, sa bar 3 stranice/skripte: - list (+search form) - confirm delete - add/edit Za extra poene odradis mini installer (+1script)... autentikacija za upad se podrazumeva, je li... 1user verzija je isto sasvim ok za ovakve stvari, treba se koncentrises na features da im pokazes misice, a ne user(login) management, to se podrazumeva da znas... httpauth i teraj. to bi ti dakle bio primer za "domaci zadatak"... na onom linku vidim razne teme vezane za php, tako da ako si tamo, verovatno ces morati da odradis nesto mnogo teze od suvog upisa/citanja iz baze...
26. 05. 2010. | #7 |
novi član
0 "Hvala" u 0 poruka
|
U pravu si srdjevic to bi u stvari trbala da bude web aplikacija a ne sajt mada su tako postavili zadatak...svidja mi se tvoj predlog ...hvala
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
PHP advanced programmer | c_shark | PHP | 9 | 24. 08. 2009. 17:35 |
Genetic Programming | robi-bobi | Opušteno | 0 | 03. 02. 2009. 04:09 |
advanced email verification | japan | Programiranje | 4 | 20. 04. 2007. 22:47 |
Programming with attitude | Bojan Zivanovic | Linkovi | 1 | 30. 03. 2006. 01:14 |