|
PHP PHP aplikacije, Smarty, PEAR |
|
Alati teme | Način prikaza |
24. 03. 2010. | #1 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
Kohana: Kako query builderu poturiti mysql funkcije?
Imam neki kilometarski upit koji je uradjen preko kohana ORM-a, i sad bi trebalo da ga preradim malo i dodam kao uslov za sortiranje:
IF(code<>'', 1, 0) tj. hocu da mi prvo pokaze one koji imaju upisano nesto u code polje (ali da mi ne sortira po samoj vrednosti tog polja, nego samo jel postoji ili ne) Jel moguce to poturiti nekako Kohani? Znam da ne moze direktno posto doda `` oko imena funkcije, ali da li moze nekako da se zezne ta njihova logika? Ne da mi se da prepisujem ceo upit kao obican SQL query, ako je ikako moguce, jer se kasnije u kodu koriste mnoge ORM fore, pa je velik posao...
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
PHP MySql Query i opterecenje servera ? | ColdKeyboard | PHP | 17 | 16. 09. 2008. 22:58 |
AS3 Kako ucitati vise slika pomocu reusable funkcije? | CoR | Flash | 1 | 05. 06. 2008. 17:54 |
Kako izvuci podatke iz query-a | vidak | Programiranje | 0 | 13. 01. 2008. 10:34 |
Pisanje mysql query | bluesman | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 30 | 05. 06. 2007. 13:53 |
mysql, php i unbuffered query | ivanhoe | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 1 | 21. 07. 2006. 05:50 |