|
Sva početnička pitanja Sva početnička pitanja bi trebala da se postavljaju u ovom forumu, a ako se pretvori u kvalitetnu diskusiju interesantnu svima - prebacićemo je u odgovarajući forum. Molimo "znalce" da ne omalovažavaju početnike, ako žele da pomognu svi ćemo biti zahvalni, ako ne žele, neka preskoče ovaj forum. |
|
Alati teme | Način prikaza |
27. 09. 2007. | #1 |
profesionalac
Qualified
|
Prebacivanje tablice iz baze u bazu i "poravnanje" s IDevima
Moj prvi post ovdje, pa da pozdravim
Ovakva je situacija. Imam jednu bazu, radi se konkretno o WordPress bazi. U njoj već ima hrpa postova i hrpa komentara. Imam i drugu WordPress bazu. Praznu. Čistu. Sad, budući da sam upgreadom WPa na prvoj bazi zeznuo nešto oko encodinga, odlučio sam na "hardcore" način to popraviti. Napraviti novu bazu (ovu praznu) i lijepo copy/pasteat stare postove u novu bazu (naravno, uz prethodne promjene naših grafema). I sad - prvih par postova mi nije imalo komentara. Sad sam došao do jednog koji ima. Budući da komentare nemogu dodati u WordPressu ručno, kao postove, odlučio sam ući u bazu. U bazi sam našao tablicu wp_comments i kopirao sam ju iz one stare, u ovu novu. Sve je super prošlo Ali - ne slažu mi se IDevi komentara sa IDevima postova u novoj bazi, što je dovelo do toga da mi se prvi komentar nalazi na postu dva, tri ID-a niže nego što treba. Pretpostavljam da je to zbog toga što sam u staroj bazi (tokom rada i pisanja bloga) tu i tamo brisao koji post, neki testni i slično, pa je ostala rupa... Konkretno, kad otvorim wp_posts tablicu, i kliknem na ID redak, u staroj bazi vidim da ide: 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 (nema 18) 19 ... dok u novoj bazi, IDevi postova kreću ovako: 3 4 5 6 ... E, sad, mene zanima - kako uskladiti te IDeve? Kako da komentar bude na onom postu na kojem mora biti, a ne na dva posta prije? Ubacivanjem dodatnih IDeva? kako? Bilo kakva pomoć je dobrodošla! Hvala! |
27. 09. 2007. | #2 |
Vladan Zirojević
Grand Master
|
Mozda je bolje da se fokusiras na popravku postojece tabele, ne znam koliko si "zeznuo" stvar sa tim upgradeom, ali vjerovatno je to manji problem popraviti nego preslikavati ID-eve.
|
27. 09. 2007. | #3 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Ne znam kako si kompirao (nisi opisao tehniku) ali treba da kopiraš zajedno sa id, onda ti auto_increament ne bi pravio problem.
27. 09. 2007. | #4 |
Comfortably Numb
Professional
|
Pa, ako su ti id-ovi post-ova manji za 2, onda:
Kôd:
update wp_posts set id=id+2
27. 09. 2007. | #5 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Za to je verovatnoca otprilike kao da na Terazijama izbije vulkan. Mislim na live blog u koje se pisu / brisu postovi i ima ih vise od 8
Goran Pilipović a.k.a. Ugly Fingers Bradley f.k.a. bluesman I don't always know what I'm talking about but I know I'm right! Poslednja izmena od bluesman : 27. 09. 2007. u 13:33. |
30. 09. 2007. | #6 |
profesionalac
Qualified
|
Eh, samo da javim kako je prošlo sve. Nažalost, postovi su mi bili preizmješani, recimo to tako, odnosno, njihova brisanja su uzrokovala šumu među IDevima. Tako da ono rješenje
Kôd:
update wp_posts set id=id+2 Stara tablica je još više razmrdana, jer sam se ja eto išao igrati s njom. No dobro, na (vlastitim) greškama se uči U konačnici, sve što sam izgubio je bilo par komentara, koji mi i nisu toliko bitni. Nekolicine mi ih je žao, ali, zato od sad radim backup baze i fino No hvala svima na pomoći |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Info za forum "Baze podataka"? | DejanVesic | Obaveštenja, predlozi i pitanja | 8 | 01. 10. 2008. 18:30 |
301 redirkecija "dinamickog" URLa na "dinamicki" URL | mb_sa | Regular expression i htaccess | 7 | 02. 07. 2008. 20:21 |
If IT really is a "profession", what is our "pro bono" contribution as IT pros? | oksite | e-Business | 26 | 12. 01. 2007. 12:18 |
"Telekom Slovenije" preuzeo "Blic.net" za 390.000 evra | Aleksandar Marković | Komunikacije | 2 | 23. 12. 2006. 15:23 |