|
Web Hosting, web serveri i operativni sistemi Komercijalni hosting, web serveri, bezbednost, operativni sistemi na serverima |
|
Alati teme | Način prikaza |
01. 03. 2010. | #1 |
član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 23.09.2007
Hvala: 0
510 "Hvala" u 7 poruka
|
Nagradna igra - Hosting na godinu dana
Sajt Hosting Recenzije organizuje nagradnu igru, a nagradu u vidu besplatnog hostinga na godinu dana dodeljuje naš sponzor Hosting 022. Radi se o paketu HOST2000, a detalje o ovom paketu možete naći na sajtu sponzora.
Više informacija možete naći na našem sajtu. http://www.hosting-recenzije.com
01. 03. 2010. | #2 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 339
688 "Hvala" u 178 poruka
|
Imate li vi dozvolu za organizovanje igara na sreću?
01. 03. 2010. | #3 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Da, to je dobro pitanje, iako ima smajli, mislim da morate da promenite sales pitch da ne bi imali problema sa ministarstvom finansija. Koristite termine "promocija" umesto "nagradna igra" i ne koristite "srećni dobitnik". Čim imate neku nagradu koju dodeljujete "srećnom dobitniku" morate da imate odobrenje ministarstva za organizovanje igara na sreću.
01. 03. 2010. | #4 |
član
Na probnom radu
510 "Hvala" u 7 poruka
|
Promeniću. Nije problem.
Mislio sam, zapravo i dalje mislim, da se ovo ne može okarakterisati kao "igra na sreću" već da se radi o jednom vidu promocije. Ministarstvo je zainteresovano za onaj vid igara koje se mogu okarakterisati kao kockanje, odnosno onih igara gde se ulaže novac direktinm ulaganjem ili plaćanjem (sms i slično) za učestvovanje. Ovde se korisnici prijavljuju potpuno besplatno i samim tim mi od toga nemamo nikakve prihode, pa nema ni govora o neplaćenom porezu ili nekom drugom vidu prevare.
01. 03. 2010. | #5 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Ne brine njih porez nego samo "organizovanje igara". Za svako takvo organizovanje moras da napravi elaborat, koji je nagradni fond, koji su uslovi, pa mora da se da neki depozit (valjda ako ispalish ili nesto...) i ima 300 cuda. Kao sto rekoh u jednoj drugoj temi, Toyota je jednom odustala od organizacije nagradne igre u Srbiji jer je bilo previse zavrzlama, a slao se besplatan SMS, nagrada je bila neki dzip (ne secam se vise koji).
Hocu da ti kazem da to sto ne trazite pare nije toliko bitno koliko to sto je "igra na srecu" i dajete nagradu "srecnom dobitniku". Mada, kao sto je vecina stvari ovde, sve je "moz' da bidne, al' ne mora da znaci". Samo ti kazem da budes oprezan.
01. 03. 2010. | #6 |
član
Na probnom radu
510 "Hvala" u 7 poruka
|
Zaboravio sam da napomenem da ja nisam u Srbiji. Valjda sad neće izbiti međunarodni incident i valjda sutra neću osvanuti na index stranici interpola.
Uz to znam i dosta naših sajtova koji su davali nagrade u vidu programa i sl. I to naše ministarstvo finansija mi nikako nije jasno, kao ni koji su zakon prekršili oni momci koji su preko affliate-a reklamirali kladionice, osim što nisu platili porez. Danas sam kupovao nešto u prodavnici i dobio kupon koji dobijaju svi kupci sa računom preko određenog iznosa. S tim kuponom mogu da učestvujem u nagradnoj igri koju organizuje ta prodavnica. ne radi se o nikakvom lancu marketa već o jednoj običnoj lokalnoj prodavnici. Siguran sam da te lokalne prodavnice ne prijavljuju te nagrade igre.
01. 03. 2010. | #7 |
branislav mandic mando
Wrote a book
Datum učlanjenja: 30.10.2009
Hvala: 261
486 "Hvala" u 189 poruka
|
Otvorili ste interesantno pitanje za ovu temu u smislu da li se ovakve i sl. promocije mogu dovesti u vezu sa priredjivanjem nagradnih igara i zakona koji to regulise.
Bilo bi korisno da ga dodate u listu.
02. 03. 2010. | #8 | ||
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 339
688 "Hvala" u 178 poruka
|
Ovo ispade zanimljiva tema
Evo ga vaš zakon ovdje: http://www.parlament.gov.rs/content/...asp?Id=158&t=Z Član 88, reklo bi se da je potrebna saglasnost čak i za ovo. Citat:
Pronađoh i odgovarajući zakon u CG i u njemu su stvari kudikamo (koji žilet) slobodnije, a nađoh i jasnu definiciju nagradne igre tj. razliku između igara na sreću i nagradnih igara: Citat:
Ne znam jedino može li čoek otvorit kakvu fondaciju pa davati "stipendije" dobrim poznavaocima teorije vjerovatnoće
02. 03. 2010. | #9 |
branislav mandic mando
Wrote a book
Datum učlanjenja: 30.10.2009
Hvala: 261
486 "Hvala" u 189 poruka
|
Neverovatno ali istinito!!!
Link ka zakonu koje je @Milos postavio vodi do Skupstine Republike Srbije, najviseg zakonodavnog organa i na cijem sajtu se nalazi stari neprecisceni zakon Ako zelite videti vazeci...sajt Ministarstva finansija Razlika...izmenjeni vazeci Zakon o igrama na srecu vise ne sankcionise krivicnu odgovornost (zatvor do 3 god.) za neovlasceno priredjivanje. To je preneseno u Krivicni zakon koji je nesto blazi...propisuje to kao posebno kr. delo sa zaprecenom kaznom do 2 god. Jos jedna debela nelogicnost vezano bas za slucaj iz ove teme...deo o priredjivanju nagradnih igara u robi i uslugama ne propisuje minimalnu vrednost nagrade za koju bi se trazila saglasnost. Dakle za nagradu nekog mini paketa jednogodisnjeg hostinga koji kosta oko 10-tak Eura potrosicete najmanje toliko dok fotokopirate sve dokumente i platite takse za podnosenje odobrenja. Ovaj deo su Montenigersi ipak bolje uredili kao sto je @Milos citirao deo o promociji. Ali bog'me, bez odobrenja, vi ste na udaru Krivicnog zakona, jer ni on ne propisuje nikakav minimum vrednosti. Think about!
... Ej, živote, teško ovo jebote, mani me se živote, ti ga nabijem! Poslednja izmena od 3banchi : 02. 03. 2010. u 11:11. |
02. 03. 2010. | #10 |
član
Na probnom radu
510 "Hvala" u 7 poruka
|
Shvatam ja sve to, ali ću završiti šta sam započeo, a posle ću videti.
Opet napominjem da ja nisam u Srbiji, kao ni server na kom hostujem sajt. Makar je to lako proveriti. Jedina veza mog sajta sa Srbijom je ta što koristim srpski jezik. Valjda nema zakona koji mi to zabranjuje.
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
SEO nagradna igra na blogu | Miloje Sekulic | Opušteno | 0 | 08. 08. 2009. 13:30 |
Coca Cola Community u Srbiji + nagradna igra + loyality program! | mungos | Linkovi | 126 | 27. 04. 2007. 00:57 |
JašaTomić.org.yu, godinu dana posle | Goran Aničić | Marketing i SEO | 2 | 13. 04. 2006. 04:49 |
Nagradna igra :-) gajba piva za identifikaciju avatara | noviKorisnik | Opušteno | 54 | 13. 04. 2006. 00:06 |