Web aplikacije, web servisi i software Frameworks, web servisi, programi, plugin-ovi, ekstenzije korisni za razvoj web sajtova. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
08. 06. 2005. | #1 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
|
Statistike, alati
Obično kad registrujemo hosting dobijemo webalizer, ali nas niko ne tera da ga koristimo, naravno... Ja ga ne volim, pa sam instalirao custom skriptu za statistiku. U pitanju je TFS Stats i... očajan je. Bloated, spor, brlja svetski... Ne znam kako još da ga ocrnim.
Hteo bih da ga zamenim nečim kvalitetnijim. Ima li preporuka? PS: Koje vi skripte (alate?) koristite? |
08. 06. 2005. | #2 |
Python Ambassador
Master
|
AWStats, video si da ga koristim na www.fabrika-opruga.com.
PS: Vodimo diskusiju o njemu na ovoj temi.
08. 06. 2005. | #3 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
cnstats - dao mi nixa... super je
Iskljucio sam ga jer sam istripovao da mi povecava load, ali moracu ponovo da testiram. ali statistika je super.
08. 06. 2005. | #4 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
|
Ako ne volite webalizer a vešti ste sa php-om možete probati phpopentracker. U pitanju je php api koji se istovremeno može koristiti i na više sajtova. Podatke smešta u bazi (podržano ih je više) a statistike može prikazivati grafički koristeći jpgraph lib. Za više informacija pogledajte link koji sam stavio gore, gde imate i finu dokumentaciju i primere.
|
08. 06. 2005. | #5 |
Python Ambassador
Master
|
@bluesman: Pravo da ti kažem - cnstats je znatno bolji proizvod od AWStats, sram te bilo sad neću hteti hosting koji ga nema
08. 06. 2005. | #6 |
Goran Radulović
Professional
|
Urchin
Mnogo dooobra stvar, i mnoooogo skupa stvar. http://www.urchin.com/ p.s. izgleda je google kupio ovu kompaniju
08. 06. 2005. | #7 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
Cnstats je stvarno dobro resenje ali bluesman je imao problema sa serverom zbog njega ...
09. 06. 2005. | #8 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Nije provereno. Radio je nekoliko dana ok, a onda mi se digao load i tako je stajalo 2 dana. Kada sam ga sklonio, postepeno se vratio load na normalu pa pretpostavljam da je on pravio problem ali ne mogu biti 100% siguran.
Možda treba čistiti bazu ili nešto - što ja nisam radio?
09. 06. 2005. | #9 |
Goran Radulović
Professional
|
Ja sma kokristio neku "null"ovanu verziju cnsstatsa i mogu da kazem da je i meni pravio veliki server load (radi se o dedicated serveru), kao i da je pravio ogromne ogromne zapise u bazi, tako da sam na kraju odustao od njega.
Ovaj Urchin je mnogo dobra stvar (pokazatelj je taj da je Google kupio kompaniju koja je tvorac ove skripte), doduse parsira logove (za razliku od TFS i CNS-a), ali je jako skup. Jedino preostaje da se nadje neka null-ovana varijanta ili sl.
09. 06. 2005. | #10 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
pa imao bi ga do sad da postoji nullovana verzija ..ali ako naidjem ... podelicu sa ostalima ....a kome treba cnstats .. neka mi se javi
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Korisni SEO alati | boccio | Marketing i SEO | 89 | 22. 02. 2012. 02:13 |
HTTP debug alati - Fiddler i HttpSpy | DejanVesic | Web aplikacije, web servisi i software | 4 | 22. 10. 2005. 04:39 |