SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net MySQL, MSSQL, Oracle, Access, ODBC. Ako imate problem brže i preciznije ćete dobiti odgovor ako priložite strukturu tabela ili skript koji kreira tabele i puni ih test podacima umesto što to problem opisujete samo rečima. Sponzor: Baze-Podataka.net - Blog o bazama podataka |
|
Alati teme | Način prikaza |
21. 07. 2006. | #1 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
mysql, php i unbuffered query
jel koristio neko unbuffered queries ?
Ako sam dobro skapirao glavna mana ovoga je sto se tabela lockuje dok traje upit, i sto moraju da se iscitaju svi podaci. Prednost je (verovatno, nisam merio) u brzini i koristenju memorije, a to mi zvuci bas fino... Ja sam krenuo da pravim sebi funkciju koja ce da pokupi sve rezultate u jdan niz, tako da mi ovo drugo ogrnicenje nije problem, ali me malo zabrinjavaju ovi lockovi, ne znam sta ce da se desi kad se nadje 40 i vise praralenih zahteva na serveru, da li ce svi morati da se cekaju medjusobno ili je lockvanje samo na nivou konekcije (da se ne bi pomesali rezultati jeli). Jel ima neko sa malo dubljim razumenvanjem situacije da me prosvetli isplatili se koristiti unbufered queries ?
21. 07. 2006. | #2 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Ja sam koristio par puta ali samo u slucajevima kada mi je na velikim tabelama bilo potrebno SELECT * ... i uglavno u nekim maintenance situacijama.
Jos jedan potencijalni drawback je sto moras da pokupis SVE recorde pre nego sto posaljes novi query. To moze da bude problem u odredjenim situacijama. Mislim da u nekom LIVE environment nema potrebe da se koristi, prvo zato sto ces retko imati SELECT * querije bez LIMIT a samim tim i glavna prednosta unbuffered_query nestaje posto se svi ti normalni queriji izvrse vrlo brzo pa se i ne primeti razlika. Generalno mislim da vise gubis nego sto dobija u LIVE okruzenju.
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Kohana: Kako query builderu poturiti mysql funkcije? | ivanhoe | PHP | 0 | 24. 03. 2010. 14:20 |
PHP MySql Query i opterecenje servera ? | ColdKeyboard | PHP | 17 | 16. 09. 2008. 22:58 |
spor query | ivanhoe | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 1 | 31. 07. 2007. 20:47 |
Pisanje mysql query | bluesman | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 30 | 05. 06. 2007. 13:53 |
sql query | bluesman | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 19 | 18. 04. 2007. 08:47 |