Web aplikacije, web servisi i software Frameworks, web servisi, programi, plugin-ovi, ekstenzije korisni za razvoj web sajtova. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
29. 06. 2006. | #1 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
|
activeCollab alpha1
Pozdarav ljudi. Ovo čudo se već suviše dugo krčka, pa je napkon došlo vreme da svi vide o čemu se radi:
activeCollab je besplatan, open source, web baziran alat za kolaboraciju i upravljanje projektima. Mungos ga je već predstavio na Biznisblogu, a uskoro ću i ja napisati nešto više na srpskom. Da biste ga poterali trebaće vam PHP5 i MySQL (4.1 preporučeno, ali bi trebalo da radi i na starijim verzijama - za MySQL5 sam dobio poruku da ne prolazi instalacija zbog problema u konstrukciji companies tabele). Instalaciju sam probao na Dreamhostu, TextDriveu i Host011 i radi lepo (PHP5 + MySQL 4.1 na sva tri). Molba: što više komentara Pustio sam alphu da bih dobio neki feedback. Performanse su još na nivou alphe (čitaj, skripta je sporija nego što bi trebala da bude čak i za ovakvu "arhitekturu"), ima par propusta i gomila grešaka koje sad sve treba navatati i ispraviti. Izrazito sam tvrdoglava osoba koja se drži svojih navika, kako dobrih tako i loših. Ako primetite loše u kodu i interfejsu obavezno prijavite. I tako... Btw, i na http://www.activecollab.com/ postoji instalacija gde možete da se registrujete kako biste videli na šta liči. Doduše, tada ste klijent sa prilično ograničenim dozvolama, ali opet, jednostavnije je nego da potrebate svoju instalaciju. I da, molim vas da kad vidite greške u mom engleskom na http://www.activecollab.com da mi javite. Slab sam sa pisanjem i gramatikom, ali sam voljan da učim na greškama
29. 06. 2006. | #2 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
|
Cestitke! Upravo krecem da ga instaliram, pa se javljam ako primetim neke falinke
30. 06. 2006. | #3 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
Kôd:
Notice: Undefined index: script_installer_executed_steps in C:\Program Files\xampp\htdocs\task\install\library\classes\ScriptInstaller.class.php on line 318 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at C:\Program Files\xampp\htdocs\task\install\library\classes\ScriptInstaller.class.php:318) in C:\Program Files\xampp\htdocs\task\install\library\functions.php on line 93 http://nixa.no-ip.info/phpinfo.php probacu na serverima malo kasnije ... Cestitke u svakom slucaju
30. 06. 2006. | #4 |
Vladan Zirojević
Grand Master
|
Bravo Ilija, izgleda zanimljivo
|
30. 06. 2006. | #5 |
web dude
Grand Master
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 46
24 "Hvala" u 21 poruka
|
Cestitke! Probacu preko sajta, khm khm, da se ne mucim.
Trenutno koristim ovo: http://www.sidejobtrack.com ali probam i tovje i javljam utiske! Cestitke jos jedanput! edit: prvi komentar, sitan mi glavni meni Imamo isti monitor
polovni mobilni telefoni mali oglasi prodaja korišćenih aparata Poslednja izmena od [nq] : 30. 06. 2006. u 00:47. |
30. 06. 2006. | #6 |
Predrag Supurović
Grand Master
Datum učlanjenja: 24.01.2006
Hvala: 3
200 "Hvala" u 12 poruka
|
Ogroman je minus sto zahteva PHP5.
30. 06. 2006. | #7 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
Evo uspeh da instaliram ( ne pitaj kako ) impresivno evo i nekih komentara na prvu loptu ...
Bazična ( najbitnija ) koncepcijska postavka je odlicna ... a detalji koji su me na prvu loptu zbunili/zacudili su sledeci Ne postoji promena instalacije recimo postoji par parametara koje sam odmah hteo da promenim a nisam mogao ... ( to je prosta stavka ) i ona koja je po meni bitnija je opis opcija recimo ja do danas nisam znao sta znaci milestone ,a imao sam prilike da koristim par tih alata ... poslednji je COOPER ako se ne varam ... po meni ne treba zbuniti korisnika jer ako ovo hoces da bude ne samo developer alat moras da mislis na UI pored toga moras da napravis nekako bolju organizaciju navigacije ... ova je meni kao stalnom korisniku raznoraznih aplikacija zbunjuca ali u svakom slucaju odradio si za jedno alfa1 izdanje fenomenalan posao
30. 06. 2006. | #8 | |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Citat:
Ja sam ovo, ako se ne varam, odavno video?
30. 06. 2006. | #9 | ||||
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
|
Citat:
Možda je izbor PHP5 greška, možda ne (iskreno se nadam da nije). Vreme će pokazati. Citat:
Citat:
Skriptu poznajem do detalja i meni su sve te stvari jasne, ali vidim da mnogima nisu tako da ću se definitivno potruditi da tu grešku ispravim. Čak sam razmišljao i o nečemu što sam zabeležio kao Guided mod - stanje u kome se prikazuju ne samo opisi opcija, nego i kratki tutorijali koji opisuju kako određene delove koristiti, pored toga što ti kaže šta su milestonei ide i kratka priča kako ih koristiti i primer iz prakse i slično. Za početnike super, sve im je nacrtano. Power useri imaju opciju Turn guided mod off i nema više smarajućih objašnjenja koja su videli 7000 puta. Citat:
30. 06. 2006. | #10 |
Boban Karišik
Expert
|
heh, evo da se i ja pridruzim komentarima...
Nisam stigao detaljno da pregledam, ali evo par mana koje sam ja uocio. Navigacija je malo zbunjujuca. ubacio sam klijenta(ne secam se kako sam dosao do te opcije), posle kad sam hteo da izmenim podatke, nisam mogao da se snadjem pa sam kliktao redom, ne bi li dosao do menija koji sam trazio. Nadjem edit client, kliknem na to i sta se desi, pojavi mi se prazna forma. Jos nesto, hteo sam da dodam logo za svoju firmu. Krenem da uploadujem, i dobijem massage da slika ne moze biti veca od 50x50 pixela, moj logo je 90x33. Nisam nigde uspeo da nadjem da mogu da promenim dimenzije. To je to za sada. Osim ovih stvari, ostavlja odlican utisak. Just keep going... |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
ActiveCollab i Chrome | Mitrović Srđan | Sva početnička pitanja | 1 | 18. 11. 2009. 18:32 |
Kako je nastao activeCollab | boccio | Web aplikacije, web servisi i software | 70 | 06. 11. 2008. 15:31 |
activeCollab 1.0 Preview | Ilija Studen | Web aplikacije, web servisi i software | 64 | 09. 10. 2007. 00:13 |