|
Sva početnička pitanja Sva početnička pitanja bi trebala da se postavljaju u ovom forumu, a ako se pretvori u kvalitetnu diskusiju interesantnu svima - prebacićemo je u odgovarajući forum. Molimo "znalce" da ne omalovažavaju početnike, ako žele da pomognu svi ćemo biti zahvalni, ako ne žele, neka preskoče ovaj forum. |
|
Alati teme | Način prikaza |
16. 02. 2010. | #1 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 24.08.2009
Hvala: 37
300 "Hvala" u 17 poruka
|
Problem sa javascript-om i jQuery-jem
U jquery-ju imam fju koja pravi rounded div.
Kôd:
$(document).ready( function() { $("div.roundbox").wrap( '<div class="roundedcornr_box">'+ '<div>'+ '<div class="roundedcornr_content">'+ '</div>'+ '</div>'+ '</div>'); $('div.roundedcornr_box').prepend('<div class="roundedcornr_top">'+ '<div></div>'+ '</div>') .append('<div class="roundedcornr_bottom">'+ '<div></div>'+ '</div>'); }); Medjutim javlja se problem ako imam google adsense reklamu koja je javascript i ako to hocu da stavim u rounded div skripta se zaglupi (kao da upadne u beskonacnu petlju). Kada adsense stavim u div koji nije rounded sve radi ok. Da li se neko susretao sa slicnim problemom? |
16. 02. 2010. | #2 |
xippster
Master
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 102
138 "Hvala" u 84 poruka
|
ne, ali...
nema potrebe da sabiras ovako string ukoliko ne prosledujes neku varijablu, samo smaras klijentov komp Kôd:
$("div.roundbox").wrap('<div class="roundedcornr_box"><div><div class="roundedcornr_content"></div></div></div>'); $('div.roundedcornr_box').prepend('<div class="roundedcornr_top"><div></div></div>') .append('<div class="roundedcornr_bottom"><div></div></div>'); |
16. 02. 2010. | #3 | |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 24.08.2009
Hvala: 37
300 "Hvala" u 17 poruka
|
Izvinjavam se zbog brzopletosti,
Citat:
Roundbox sam napravio da bi smarty kood izgledao citljivije, da ne bi imao vise ugnjezdenih div-ova da bi dobio rounded div. |
|
16. 02. 2010. | #4 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
ne kapiram sto radis prvo wrap, pa onda append i prepend, mozes to sve odjednom da uradis?
A za problem sa adsense ne znam, mozes da probas da tu tvoju scriptu pozoves malo kasnije, pomocu setTimeout(), recimo zakasnis 200-300 milisekundi tako da google stigne da odradi sta god da radi sa sadrzajem strane...
16. 02. 2010. | #5 |
xippster
Master
138 "Hvala" u 84 poruka
|
pokusavajuci da odradim ovo naletao sam na "google_protectAndRun is not defined"
workaround : imas <div id="ad" class="roundbox"> ucitas prvo jquery a samu skriptu za ad odradis ovako Kôd:
<script type="text/javascript"><!-- google_ad_client = "pub-"; google_ad_slot = "xx"; google_ad_width = 728; google_ad_height = 15; function exec(){ e=document.createElement("script"); e.setAttribute("src","http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js"); e.setAttribute("type","text/javascript"); document.getElementById("ad").appendChild(e); // ovde ubacis poziv za jquery funkciju }; //--> exec(); </script> |
"Hvala" xippi za poruku: |
16. 02. 2010. | #6 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
evo jedan tekst na tu temu, znao sam da sam negde to vec video da se pominje:
http://geek.littleredstring.com/17-l...se-last-jquery
16. 02. 2010. | #7 |
xippster
Master
138 "Hvala" u 84 poruka
|
ovo je i meni palo na pamet, stim da se meni bunio ako pomeram ceo div. nisam probao da mrdam samo iframe
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
JQuery slideDown i IE8 problem | sinisake | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 6 | 09. 08. 2010. 15:35 |
Javascript problemče... | _eW | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 6 | 28. 12. 2009. 01:31 |
Import slika sa flickr.com - JavaScript IE6 problem | darche | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 3 | 06. 12. 2007. 17:55 |
Ajax, Jquery i PHP - Problem u IE | Croll | Sva početnička pitanja | 11 | 24. 10. 2007. 21:11 |
jQuery i Ext | Ilija Studen | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 7 | 02. 03. 2007. 12:25 |