Komunikacije VOIP (Voice Over IP), handheld, Instant Mesengers, protokoli, P2P...ICQ, Jabber, MSN, ... |
|
Alati teme | Način prikaza |
11. 09. 2007. | #1 | |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
SBB provajder fiksne telefonije
Čitam danas u Blicu, kaže da je SBB podneo RATEL-u zahtev za licencu za novog operatera fiksne telefonije.
Citat:
11. 09. 2007. | #2 |
novi klan
Professional
Datum učlanjenja: 03.02.2007
Hvala: 43
427 "Hvala" u 50 poruka
|
nesto razmisljam, da li je moguce da ce se i taj monopol jednom razbiti,
i sve mi smrdi na to da "provajder nece ispuniti minimalne uslove" |
11. 09. 2007. | #3 |
Lokalno njuskalo
Qualified
|
Koliko ja znam nece biti fiksnih provajdera dok se ne raspise tender! To jos nije uradjeno i ko zna kada ce biti! Strategija drzave je sto jaci Telekom... Ne znam onda odakle ovakav potez sbb-a,ali mislimda ot toga nece biti nista!
|
11. 09. 2007. | #4 |
xyz
Grand Master
Datum učlanjenja: 25.10.2006
Hvala: 87
346 "Hvala" u 163 poruka
|
Cool ... znaci prostorija u kralja petra moze da primi jos musterija
|
11. 09. 2007. | #5 |
Moderator
Professional
Datum učlanjenja: 26.04.2007
Hvala: 0
4 "Hvala" u 4 poruka
|
ja sam sad gledao na tv-u
super je, uzece kablovsku strukturu napraviti besplatne pozivu u okviru lokala itd. kabel je kabel ; e sad sta ce biti jeftinije videcemo, samo nek ima konkurencije
11. 09. 2007. | #6 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Ja se najiskrenije nadam da ce, ako planiraju da koriste postojecu kablovsku mrezu, i tu uciniti nesto. Jednostavno ne mogu da verujem da ce upotrebiti ono kako jeste sada.
Za neupucene, kada sam se uselio u zgradu gde sada zivim, pomislio sam da sam prolupao ili nesto jos gore kada sam video izmedju zgrada, goluba koji ne mase krilima a lebdi negde na visini 7 sprata. Tek kada sam malo bolje pogledao, vidim da stoji na kablu koji je razvucen sa vrha jednog na vrh drugog solitera, kasnije sam saznao da je to SBB mreza Do sada je bilo "ovlazili kablovi", nadam se da nece biti "ovlazili golubovi", a navijam da dobiju licencu ne zbog njih nego zbog nas... bilo ko da dobije licencu - to je dobro za nas.
11. 09. 2007. | #7 |
133t
Master
|
na odmoru sam :/ nemam pojma sta se desava.
mnoge su se stvari promenile od kad se sbb prodao, na bolje. |
11. 09. 2007. | #8 |
Nekad bio ddz
Expert
|
Ummm... ja to već imam. Kupio sam pre pola godine Skype Gateway (sad košta 30€), tako da isti bežični telefon koristim i za pričanje preko neta, i za "zemaljske" razgovore. Čak i emulira Caller ID, na ekranu bežičnog mi izlazi username osobe koja me zove
Nevezano za to, nisam preterano oduševljen idejom da SBB bude konkurencija Telekomu. Umesto jedne, imaćemo dve velike kompanije koje će biti podjednako nezainteresovane za kvalitet svoje usluge. |
11. 09. 2007. | #9 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Mogu da budu nezainteresovani samo oni koji nemaju konkurenciju, kada budu poceli da gube profit, zainteresovace se vrlo brzo.
12. 09. 2007. | #10 |
Nekad bio ddz
Expert
|
Ja se samo plašim da ne slušamo ponovo istu pesmu, kao onu iz '98 kada je drugi mobilni operater dobio licencu. Sve dok nije zaista došao stranac, MTS i Mobtel su se sasvim fino slagali. A vidi ih sad: jedan diktira nove tarife i usluge, a drugi trčka za njim, dok ga reklamira čovek sa srcem za pola Srbije i mozgom za pola Srbina
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Orion telekom [drugi operater fixne telefonije] | twix | Komunikacije | 1 | 13. 07. 2010. 13:21 |
CSS LAYOUT: 4 fiksne kolone? | maksim | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 4 | 21. 04. 2007. 20:31 |
Sutra startuje 3G mreža mobilne telefonije | Aleksandar Marković | Komunikacije | 19 | 28. 02. 2007. 20:11 |