|
Planiranje i usability Planiranje, legalnost, privatnost, arhitektura, principi |
|
Alati teme | Način prikaza |
15. 03. 2006. | #1 | |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
|
Šta mislite o jednom ovakvom hibridu?
Original na:
http://www.ilija.biz/area51/entry/pr...dne-ideje.html Citat:
15. 03. 2006. | #2 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
pa rado bih platio za to, ukoliko bi zaista uspeo u nameri da to sve bude vrlo pregledno i brzo za rad (jednostavnost je manje bitna za takav profesionalni software IMHO)... doduse postoji basecamp i slicni sistemi, ali verujem da uvek postoji prostora da se uradi nesto jos bolje... naprimer integracijom dodatne funkcionalnosti kao sto ti planiras, jedino sto ti to onda stvara dodatne probleme da paket ostane efikasan za rad, da ga ne pretrpas...
15. 03. 2006. | #3 |
Creative Director
Qualified
|
mda, definitibno bih platio.. mi sada koristio CopperProject za Project Management, medjutim, software koji bi to sve objedinio na jednom mestu bi bio broooka
Definitivno ZA |
15. 03. 2006. | #4 |
Pilece krilce(reš)
Master
|
lepo opisan extranet sistem
Ja upravo radim na razvoju intranet sistema u firmi gde sam zaposlena, ali nisam jos daleko stigla..to definitivno nije posao za jednog coveka. Zahtev je da u potpunosti bude web based (u cilju moguceg prelaska sa intra na extranet) i da sve funkcionalnosti budu prilagodjene potrebi ove kompanije (recimo u modulu kontakata, kada se unosi firma, ona moze da bude maticna sa sve svojim brojem racuna, ili "ispostava", zatim osobe mogu biti povezane sa jednom ili vise firmi, firme mogu medjusobno da se povezuju, unose se i podaci koji su bitni za finansije, kao sto su PIB, da li je poslata i primljena PDV potvrda itd). Za sada je zavrsen (NIKAD nije zavrsen) kontakt modul, a sledece je implementacija sistema poruka i obavestavanja, pa DM sistem (naravno uprosten) itd. I naravno intersekcija svih modula...DOH Upravo zbog kompleksnosti raznih softverskih paketa i aplikacija, objedinjavanje na jednom mestu veoma lako moze da dovede do njegove neiskoristenosti. Da bi se napravio takav sistem, treba napraviti recimo anketu odnosno istrazivanje u preduzecima koje bi obuhvatilo razne sektore, i na osnovu rezultata odrediti optimalne funkcionalnosti koje bi jedna takva aplikacija objedinjavala. |
15. 03. 2006. | #5 |
Boban Karišik
Expert
|
Da li je to ono sto si pokazivao na onom meetingu sa DNK, ako jeste, moje misljenje i dalje stoji! Projekat je extra bio i onda, mogu da zamislim sta sve sada ima...
POzdrav! |
15. 03. 2006. | #6 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
|
Nije mi samo jasno zasto to zoves hibridom. Moja kompanija upravo pravi nesto slicno (doduse za interne potrebe), jedino sto su oni to nazvali "intranet" a ne "extranet" kao conica
|
15. 03. 2006. | #7 | |
Pilece krilce(reš)
Master
|
nazvan je extranet posto mu je omogucen pristup preko Interneta plus predpostavke zasnovane na:
Citat:
|
|
15. 03. 2006. | #8 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Pa i ja o tome razmisljam dinke, mozda nisam nesto dobro procitao
Koliko ja znam ovakvih stvari vec ima, neke sam cak i video ali mi se ni malo ne svidjaju. Pa i ovde je bio neki link skoro do nekog slicnog software-a.
15. 03. 2006. | #9 |
Designer guy
Wrote a book
|
Definitivno bih voleo da koristim tako nešto, još više ako je domaće radinosti. Jedna ideja, kada bi mogao da se napravi desktop klijent, konktuješ se na net, upališ ga, on svuče bazu (šta god je potrebno, sorry za moj laicizam), diskonektuješ se, radiš "u lokalu". Kada završiš konektuješ se na net, on osveži bazu ne serveru sa tvojim novim podacima i diskonektuješ se.
Kapiram da bi tako nešto bilo ekstra korisno dialup korisnicima, ali i ljudima koji nose svoj komp sa sobom a nemaju svugde broadband pristup. |
15. 03. 2006. | #10 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
BUUUUUUUUUUUZZZZZZZZZ. Wrong.
Kakvo bre diskonektovanje / konektovanje ? Cela ideja je da si non stop zakacen kao sto i treba da bude svako kome je potreban ovakav sistem. I nema nikakve sinhronizacije, sve je odmah tu, kada bi moralo da se sinhronizuje onda bi vec usability drasticno opao. Sorry, ali dialup korisnicima ovo ionako ne treba. Ako im treba ovo, onda im treba i stalna konekcija
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Sta mislite o Sinergiji? | dedamunila | Linkovi | 15 | 08. 10. 2010. 22:36 |
Da li mislite da je ovo previse? | Maramax | Istine i zablude | 38 | 18. 02. 2010. 07:11 |
Sta mislite o UrlTrends? | Pedja | Marketing i SEO | 5 | 05. 04. 2006. 15:14 |
Sta mislite o dizajnu ove vizit-karte? :) | shoba | Opušteno | 1 | 23. 08. 2005. 23:51 |