|
(X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS Client scripting tehnologije, Dynamic HTML, Cascading Stylesheets, XML i standardi |
|
Alati teme | Način prikaza |
25. 03. 2007. | #1 |
old school
Professional
|
JavaScript: vrijednost nekog array polja
Posto se vec odavno ne bavim web razvojem, zapeo sam oko neke "sitnice" u JavaScriptu...
Imam formular sa poljima za upload slika. Ta polja sam definisao kao array: HTML kôd:
<form name="upload_form" ... > ... <input type="file" name="picture[]"> ... <input type="file" name="picture[]"> ... </form> Pokusavam da dobijem vrijednost niza picture[] sa npr. document.upload_form.picture[1], ali dobijam gresku: 'document.upload_form.picture.1' is Null or no Object Zna li neko u cemu grijesim ili pravi nacin kako da odjem do vrijednosti tog arraya?
25. 03. 2007. | #2 |
Dejan Katašić
Wrote a book
Datum učlanjenja: 10.06.2005
Hvala: 129
86 "Hvala" u 43 poruka
|
Kôd:
function checkpics (form) { var slike = form ['picture[]']; for (var i = 0; i < slike.length; i++) { if (slike [i].value != '') return true; } alert ('odaberite bar jednu sliku'); return false; } |
26. 03. 2007. | #3 |
old school
Professional
|
E hvala - to je to!
Radi fenomenalno!
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Ponuda da postavim tekstualni oglas nekog belosvetskog sajta | dragansta | Marketing i SEO | 5 | 30. 05. 2010. 23:28 |
array intersection u JS | ivanhoe | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 14 | 26. 02. 2010. 20:17 |
<input> array | misk0 | Sva početnička pitanja | 3 | 25. 06. 2008. 20:21 |
Najluđe objašnjenje nekog patterna | Ilija Studen | Programiranje | 2 | 05. 12. 2005. 14:27 |
XML u array | bluesman | PHP | 15 | 06. 11. 2005. 14:03 |