|
Web aplikacije, web servisi i software Frameworks, web servisi, programi, plugin-ovi, ekstenzije korisni za razvoj web sajtova. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
20. 02. 2007. | #1 |
expert
Expert
|
E-mail klijent koji moze da se "nosi" sa velikom kolicinom mailova
U zadnje vrijeme mi nicu rogovi jer vise ne znam sta da korisim kao mail klijent. Nekako sam staromodan po tom pitanju pa mi trckaranje na gmail iz browsera nikako ne pase, plus sto imam gomilu backupa od ranije... i hocu da imam sve na jednom mjestu.
Outlook Express otpada u startu (iako je ponajbrzi mozda), Thundebird ima tesko dupe i sa 0 mailova, za Outlook mi treba jos jedno 5 inca na monitoru (em sto mi ne treba nista njegovo osim MAIL KLIJENTA)... probao sam i ovaj Windows Live, nakon importovanja jednog backupa spor je do bola. Da ne pominjem sta se desava kad opalim search Sit sam isprobavanja... je l' ima jos neko ko voli da ima tonu mailova u spajzu? Sta koristite, a da se dobro drzi sa velikim arhivama? Eudora? Help, ovako se vise ne moze zivjeti P.S. Moze i prijedlog za linux varijantu, posto sam skoro sve sredio i jako malo fali da se preselim u drustvo pingvina na everyday bazi
20. 02. 2007. | #2 |
Knowledge base
Wrote a book
|
Koliki je tvoj obim mailova kada Outlook ne moze da ga opsluzi?
Dok sam bio na PCu koristio sam Outlook i nikakvih problema nisam imao. |
20. 02. 2007. | #3 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
|
Imam isti problem, jedino se OE pokazao stabilnim i brzim kod velikog broja mailova. Ne znam zasto ga otpisujes?
20. 02. 2007. | #4 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
|
Kada kažete "mnogo mailova" koju tačno cifru mislite? Koliko mailova po folderu?
Na Windowsu sam koristio Thunderbird. Jeste težak, ali radi posao i ima sve mogućnosti koje mi trebaju. Tu je i MozBackup (kada idem kući za vikend prebacim mail na laptop pošto mi je u rahivi većina specifikacija). TB se najviše uspori kada imaš tonu mailova u folderima sa kojima često radiš (npr. tona mailova u inboxu). Dokle god čistiš i arhiviraš ne bi trebalo da bude problema. Sad na Macu korisim Mail. Pristojan email klijent, ima sve opcije koje očekujem od jednog email klijenta plus je manje više default za Mac pa ima tona proširenja i integracija (adresar, kalenrad, 3rd party aplikacije). Btw, da se mi skupimo i platimo autoru µTorrenta da sedne i napiše lud i brz email klijent?
activeCollab - Project Management and Collaboration Tool iz domaće kuhinje | area51.rs - Blog Poslednja izmena od Ilija Studen : 20. 02. 2007. u 17:53. |
20. 02. 2007. | #6 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
|
Konkretna cifra: 20-30 hiljada po folderu. Thunderbird tu zapinje, ali ko sto neko rece, ako cistis redovno i smanjis broj, ne bi trebalo da bude problema.
Ja samo arhiviram, mrzi me da redovno cistim.
20. 02. 2007. | #7 |
član
Certified
|
Ja koristim Eudoru 8-9 godina i radi kao avion.
Proveravam 5 naloga paralelno, imam preko 150 mailova dnevno (spam i razne mail liste) i sve to tuce jako lepo i dobro. Najvise mi se svidja sto su attachmenti odvojeni kao fajlovi - odmah dekodirani i sto svaki box ima svoj fajl (sadrzaj+index u drugom fajlu). Backup je vrlo jednostavan kao i restore obicnim kopiranjem. Filteri su ok. Ima sopstveno indeksiranje koje jako lepo radi. Mailboxovi (bez attacmenta) su mi i po 50-60Mb, cuvam mailove od jako davno neki su stari i 6-7 godina. Ako ima nekih pitanja, tuj sam. |
20. 02. 2007. | #8 |
profesionalac
Qualified
|
|
20. 02. 2007. | #9 |
expert
Expert
|
otpisujem OE jer mi stize svasta i stvarno nemam zivaca da se cimam s njegovim rupama, dok sam ga koristio ranije redovno sam morao imati neki anti.* real-time skener... otud fobija
sad cu probam sismisa, pa cu javim kako ide
20. 02. 2007. | #10 |
šegrt
Professional
Datum učlanjenja: 10.06.2005
Hvala: 27
14 "Hvala" u 8 poruka
|
Ja koristim Outlook godinama, .pst mi je "tezak" oko 3-4Gb sirov (500Mb kompresovan/arhiviran), i radi posao... ne menjam ga ni pod razno.
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
preg_match koji propusta "srpska" slova | flash_back | Regular expression i htaccess | 10 | 17. 11. 2008. 10:22 |
"Telekom Slovenije" preuzeo "Blic.net" za 390.000 evra | Aleksandar Marković | Komunikacije | 2 | 23. 12. 2006. 15:23 |
Moze jedna partija "Človek ne jezi se"? | Milos Vukotic | Opušteno | 21 | 05. 02. 2006. 17:41 |