Web aplikacije, web servisi i software Frameworks, web servisi, programi, plugin-ovi, ekstenzije korisni za razvoj web sajtova. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
30. 06. 2005. | #1 |
Moderator
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 71
175 "Hvala" u 58 poruka
|
Preporuke za dobar CMS
Interesuje me koji CMS preporucujete koji bi trebalo da bude stabilan, bez stalne potrebe za zakrpama, da bude izbor za dobro posecen sajt. Znam za vise CMS-ova kao PHP Nuke, Post Nuke, Mambo, Drupal...ali me zanima vase misljenje?
Sta mislite o CMS Mambo? Koliko sam se upoznao sa njegovim specifikacijama mislim da je kvalitetan, jedan od najboljih CMS.
30. 06. 2005. | #2 |
xippster
Master
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 102
138 "Hvala" u 84 poruka
|
Koristio sam Mаmbo u više prilika i mogu da kažem da je jako kvalitetno rešenje. Rad sa sadržajem je lagan, moguće je jako lako kroslinkovati tekstove. Super je što novija verzija ima podršku za SEO friendly linkove. Ima veoma jak develop community i tonu modula koji se vrlo lako dodaju.
Velika mana je što templejti moraju da se rade sa tabelama (full css podrška se očekuje u v4.6 koja se najavljuje već duže vreme). Jedno vreme je xMambo bio ok ali se izgleda stalo sa razvojem. Pogledaj http://www.opensourcecms.com/ |
30. 06. 2005. | #3 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
ne moraju templejti da se rade tabelama .. radi odlicno i sa divovima ( provereno ) .
Mambo je generalno ok... zavisi sta ti najvise treba .... ?
30. 06. 2005. | #4 |
Designer guy
Wrote a book
|
hmmm ... zanimljivo, bas sam hteo da postavim ovakvu temu ...
slicnu doduse. imam istu dilemu, samo kod mene je slucaj omanji online magazin. nista extra - intervjui, par kolumni i galerije slika u 6-7 kategorija samo mi na sve treba mogucnost komentareisanja a pogotovu na slike. da li bi neko mogao preporuciti neki cms ili eventualno neki koji bi se mogao hackovati da radi posao? PS sorry ako moj reply zvuci kao kidnap teme, to mi nije namera |
30. 06. 2005. | #5 | |
Moderator
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 71
175 "Hvala" u 58 poruka
|
Citat:
Drug mi je rekao za Mambo iako sam i pre cuo za njega ali se nisam vise interesovao pa sam otisao na opensourcecms.com da vidim kako radi i citam dosta pohvala za isti. Sta je zapravo najveca razlika izmedju gore pomenutih CMS? Koliko je siguran Mambo i za koji tip/velicinu sajta najvise odgovara?
01. 07. 2005. | #6 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
pa sad .. neznam .. meni se cini da za mambo imas najvise support-a ... mozda gresim ?
14. 07. 2005. | #7 |
old school
Professional
|
Izgleda da je Mambo #1, najrasprostranjeniji je, najpoznatiji, ima najvecu "komunu" i odlican support, ali i Xoops, Xaraya, Drupal, MKPortal.it , e107, Typo3, itd. neki su od kvalitetnijih i hvaljenijih CMS-ova koji se sve vise sire i takodje imaju odlicnu podrsku. Pogledaj i www.cmsmatrix.org pa ih uporedi. I ja sam u dilemi. Videh sad i WebsiteBaker ("Started in early 2004 by Ryan Djurovich")...
|
14. 07. 2005. | #8 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 21.06.2005
Hvala: 93
525 "Hvala" u 19 poruka
|
Jamecs (JAva ManagEd Content System)
Nije rešenje za tvoj problem, samo sam onako stavio, možda neko iskoristi. |
16. 07. 2005. | #9 |
old school
Professional
|
www.typo3.org je izgleda najozbiljniji od svih besplatnih CMS-ova ali je, na (moju) zalost, namenjen pre svega profesionalcima.
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
DataGrid (PHP, Ajax, MySQL) - preporuke | kovacm | Web aplikacije, web servisi i software | 6 | 15. 09. 2009. 13:35 |
PHP standardi i preporuke | Djuki | PHP | 2 | 24. 08. 2009. 14:23 |
Dedicated server - preporuke | robi-bobi | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 48 | 26. 07. 2006. 22:53 |
Preporuke za kvalitetan web hosting | Dejan Bizinger | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 38 | 09. 05. 2006. 14:23 |